Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MEGA POSAO: Pionir u svetu cloud softvera preuzima Slack za 28 mlrd. USD

  Salesforce je objavio da preuzima aplikaciju za poslovnu komunikaciju Slack za 27,7 milijardi dolara, što predstavlja najveću akviziciju u istoriji softverske kompanije iz San Franciska.

  Prema uslovima sporazuma, deoničari Slacka dobiće 26,79 dolara u gotovini i 0,0776 deonica Salesforcea za svaku deonicu Slacka. Ovakav potez će omogućiti Salesforceu, pioniru u svetu cloud softvera, da pojača svoju poslovnu ponudu.

  Salesforce je CRM (engl. customer relationship management) platforma koja kompanijama omogućava pristup najrazličitijim podacima o korisnicima – od toga kako se zovu, koja im je omiljena boja, imaju li decu, koliko troše, u koje vreme najviše kupuju, na šta troše, jesu li VIP kupci i slično. Omogućava kompanijama da prate poslovanje određenih poslovnica i da vide gde je šta najtraženije, kakva klijentela dolazi… Salesforce uglavnom služi za marketing i prodaju, jer se na osnovu tih podataka mogu praviti usko targetirane kampanje namenjene određenom broju klijenata, čak i samo jednom klijentu.

  Salesforce je objavio da je u trećem kvartalu ostvario prihod od 5,42 milijarde dolara, što je 20% više u odnosu na isti period prethodne godine. Rezultati su premašili očekivanja analitičara, ali je rast prihoda usporen u poređenju sa dva ranija kvartala u ovoj fiskalnoj godini.

  Kompanija je takođe najavila povlačenje glavnog finansijskog direktora Marka Hokinsa, koji će napustiti svoju funkciju 31. januara. On će svoj rad u kompaniji nastaviti kao savetnik finansijskog direktora Salesforcea do oktobra 2021. Zameniće ga Ejmi Viver, sadašnja predsednica pravne službe Salesforcea.

  Pokrenut 2013. godine, Slack je alat za komunikaciju na radnom mestu popularan među tehnološkim, medijskim kompanijama i trgovcima. Koriste ga Amazon, IBM, TD Ameritrade, CNN i mnogi drugi. Ovo je bila posebno dobra godina za kompaniju čije su akcije od početka godine skočile čak 59%.

  (AP Photo/Kiichiro Sato)

  U najnovijem tromesečnom izveštaju o zaradi objavljenom u septembru, kompanija je prijavila više od 130.000 korisnika, što je 30% više u odnosu na prošlu godinu.

  Preuzimanje kompanije od giganta kao što je Salesforce može još više da ubrza rast broja korisnika Slacka.

  „Zajedno će Salesforce i Slack oblikovati budućnost poslovnog softvera i transformisati način na koji svi rade u potpuno digitalnom svetu, sa bilo kog mesta“, rekao je generalni direktor Salesforcea Merk Beniof.

  Kupovina će pozicionirati Salesforce i Microsoft, sa njihovom platformom za komunikaciju Teams, kao bliže konkurente u udaljenom prostoru za saradnju.

  Budući da Teams dolazi u paketu sa Microsoftovim Office proizvodima koji se često koriste na radnom mestu, zabeležio je značajan rast korisnika kako sve više ljudi radi na daljinu. Izvršni direktor Satija Nadela rekao je da je broj aktivnih dnevnih korisnika Teamsa porastao na 75 miliona do kraja aprila, u odnosu na 44 miliona iz sredine marta. U oktobru 2019. godine, poslednji put kada je prijavio ovu specifičnu metriku, Slack je rekao da ima 12 miliona aktivnih dnevnih korisnika.

  Prošle godine, Salesforce je kupio firmu za analizu podataka Tableau Software za 15,7 milijardi dolara, kako bi pomogao kompanijama da bolje vizualizuju svoje podatke, a prethodno je kupio Mulesoft, softversku kompaniju koja povezuje različite sisteme, za 6,5 milijardi dolara.

  Očekuje se da će se posao zaključiti u drugom tromesečju fiskalne godine 2022, pod uslovom da ga odobre akcionari i regulatori kompanije Slack.

  Direktor kompanije vredne 143 MLRD. $ priznao – nemam računar, sve radim sa AJFONA

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE