Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor kompanije vredne 143 MLRD. $ priznao – nemam računar, sve radim sa AJFONA

  Izvršni direktor kompanije Salesforce, Mark Beniof, izgradio je izuzetno uspešnu tehnološku kompaniju koja je u velikoj meri odgovorna za donošenje ideje o softveru kao servisu (SaaS) masama.

  Njegov vodeći softver Sales Cloud koriste milioni prodajnih stručnjaka u više od 100.000 kompanija, uključujući i neke od najvećih kompanija na svetu.

  Ova kompanija ostvaruje godišnji prihod veći od 13 milijardi dolara i vredi približno 143 milijarde dolara.

  Svake godine, hiljade korisnika Salesforcea prisustvuje godišnjoj konferenciji kompanije, koja se ove nedelje održava u San Francisku.

  Na ovogodišnjoj konferenciji Benif je spomenuo nešto što je možda najfascinantnije u vezi sa tim kako vodi kompaniju. Verovali ili ne, on sve radi sa svog iPhone-a.

  Salesforce je CRM (engl. customer relationship management) platforma koja kompanijama omogućava pristup najrazličitijim podacima o korisnicima – od toga kako se zovu, koja im je omiljena boja, imaju li decu, koliko troše, u koje vreme najviše kupuju, na šta troše, jesu li VIP kupci i slično. Omogućava kompanijama da prate poslovanje određenih poslovnica i da vide gde je šta najtraženije, kakva klijentela dolazi… Salesforce uglavnom služi za marketing i prodaju, jer se na osnovu tih podataka mogu praviti usko targetirane kampanje namenjene određenom broju klijenata, čak i samo jednom klijentu.

  „Ako imam telefon mogu da radim“

  Naime, Beniof je u intervjuu sa izvršnim direktorom Epla, Timom Kukom rekao da uopšte ne poseduje računar.

  „Telefon je zaista postao produžetak moje kancelarije. Gde god da se nalazim, ako imam telefon, mogu da radim“, rekao je on.

  Iako možda zvuči neverovatno da neko može da upravlja kompanijom koja vredi 143 milijarde dolara sa svog telefona, to očigledno nije nemoguće.

  Zapravo, Beniof nije jedini preduzetnik koji je priznao da mu je mobilni telefon najvažniji alat za posao. Izvršni direktor Tvitera, Džek Dorsi svojevremeno je rekao da više ne koristi računar.

  U stvari, većina nas bi se verovatno složila da je telefon naš najvažniji alat za rad i produktivnost. Mobilni telefoni su uveliko postali važan deo svakodnevice i skoro je nemoguće zamisliti osobu da ga ne upotrebljava.

  Mobilni telefon nije više sam po sebi krajnji proizvod, već služi kao sredstvo. Više ne posedujemo telefone zbog njih samih, već zbog onoga što možemo da uradimo sa njima.

  Telefoni napreduju, postaju sve brži, imaju veće ekrane, a kamere prave sve kvalitetnije fotografije, pa zbog brzog razvitka mobilne industrije danas imamo telefone koji bi mogli da zamene i vaš kućni desktop računar.

  Gledanje filmova, poseta društvenim mrežama, pisanje mejlova ili word dokumenata samo su neke od stvari koje možete da radite u ovakvom scenariju.

  Kakva su vaša iskustva? Da li vi u poslu više koristite mobilni telefon ili računar?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen/Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE