Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask, X

  Mask dao sam sebi OTKAZ: Traži zamenu koja mora da ispuni NEOBIČAN uslov

  Nakon glasanja na društvenoj mreži Tviter o tome da Mask treba da ode sa čela te kompanije, oglasio se i sam autor ankete, Ilon Mask. Kako je napisao u tvitu, prestaće da bude direktor ove kompanije i traži zamenu koja mora da ispuni jedan uslov.

  „Podneću ostavku na mesto direktora čim nađem nekog dovoljno budalastog da preuzme posao! Nakon toga, vodiću samo timove za softver i servere“, naveo je Mask u odgovoru na anketu koju je prethodno postavio na Tviteru, a u kojoj je tražio od korisnika da se izjasne da li žele da on i dalje bude na čelu te kompanije.

  Milijarder je ranije izjavio da će prihvatiti rezultate ankete koja je pokazala da je 57,5 ​​odsto korisnika glasalo da on napusti tu poziciju. U anketi je učestvovalo oko 17,5 miliona korisnika Tvitera.

  Ipak, kada je glasanje završeno, Mask je na pola dana nestao sa društvene mreže, potom se vratio Tvitom „Zanimiljivo“, odgovarajući na komentar korisnika koji je rekao da rezultat ne može da bude pouzdan zbog lažnih naloga.

  Da li će zaista KORISNICI MREŽA da odlučuju ko će biti na čelu Tvitera?

  Zašto je Mask uveo “glasanje”?

  Jedna od spornih odluka  zbog kojih je pokrenuo glasanje odnosila se na objavu da Tviter više neće dozvoljavati korisnicima da promovišu svoje naloge na nekoliko rivalskih mreža poput Fejsbuka i Instagrama.

  Iz Tvitera su tada najavili da kompanija “više neće dozvoliti besplatnu promociju određenih platformi društvenih medija”.

  Korisnicima bi tako bilo zabranjeno, na primer, da objavljuju “Prati me @korisničkoime na Instagramu“, naveli su tada.

  Suosnivač Tvitera Džek Dorsi doveo je u pitanje novu politiku tvitom od jedne reči: “Zašto?

  Nakon što su neki značajni nalozi suspendovani prema novoj politici, uključujući tehnološkog investitora Pola Gremama, Mask je tvitovao da će umesto razmatranja pojedinačnih tvitova, politika biti ograničena na “suspendovanje naloga samo kada je *primarna* svrha tog naloga promocija konkurenata”.

  Kasnije je rekao: “U budućnosti će se glasati za ovako velike promene. Moje izvinjenje. Neće se ponoviti”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE