Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mark Kjuban: 4 saveta kako da odgajite decu koja su samostalna i vredna

  Mark Kjuban (Mark Cuban) američki je biznismen, investitor, autor, poznata TV ličnost i filantrop. Poznat je po svojim finansijskim uspesima, naime, vlasnik je Dalas Maveriksa, tima koji se takmiči u NBA košarkaškoj ligi. Suosnivač je američke medijske grupe „2929 Entertainment“ i predsedavajući u „AXS TV“. Napisao je 2011. godine E-knjigu „How to Win at the Sport of Business“, u kojoj opisuje svoja životna iskustva u biznisu i u sportu.

  Ima troje dece, a i savete za sve koji ne znaju kako da ohrabre decu da postanu samostalni i vredni ljudi.

  1.Budite proaktivni

  Ako deca pokazuju interesovanje, rano ih uključujte u te aktivnosti. Bilo da je to zalivanje bašte, sviranje nekog instrumenta, pevanje, igranje, pisanje, crtanje…

  2. Neka misle

  Ohrabrite ih da izlažu svoje biznis ideje, tako što će prvo naći probleme u (svom ili tuđem) životu, a zatim proizvode i usluge koje će ih rešiti. Naravno, od dece se ne može očekivati, za početak, ništa spektakularno. Ali mali koraci vode ka velikim delima.

  3. Identifikujte njihove talente i veštine

  Neka izaberu aktivnost u kojoj će biti dobri, ili neku koja će ih inspirisati na (naporan) rad. To može da bude šetnja psa ili pranje auta. Pažljivo pratite njihove želje i radnje, kako se uklapaju u određenu aktivnost, da li uživaju u njoj, da li dobro rade…

  4. Gledajte širu sliku

  Postarajte se da znaju šta je strast, i da se sve vrti oko strasti, a ne oko novca. Kada pronađu svoju strast, kada su vredni, lako će kasnije doći i do novca.

  [preporucene_vesti ids=“248826, 242107, 114028″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE