Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Išla sam na 100 dejtova tokom godinu dana: Ovo su moja 3 najbolja saveta kako da probijete led“

  Emili Louz (Emyli Lovz) je za sajt „Business Insider“ napisala tekst o tome kako da vam na prvom sastanku (sa skoro pa nepoznatom osobom) bude prijatno i lepo.

  „Između 2011. i 2012. godine, išla sam na tačno 101 sastanak sa 52 različita muškarca. Bilo je to deo društvenog eksperimenta koji sam smislila dok sam završavala diplomski rad na Berkliju. Tada sam bila ozbiljni „monogamista“ i frustriralo me je što nisam mogla da nađem svoju ljubav kao iz bajke, koju sam često viđala u filmovima. Zato sam rešila da zauzmem „naučni“ pristup romansi.

  Eksperiment je podrazumevao da idem na seriju sastanaka i pravim beleške – šta je neki „dejt“ činilo uspešnim a šta neuspešnim.

  Kako je eksperiment napredovao, sastanci su postali lakši. Ono što sam posebno naučila jeste kako da probijem led sa potpunim strancem, tako da naše prvo viđenje ne bude uštogljeno, neprijatno i čudno.

  Sada podučavam ljude kako da se ponašaju na sastanku, šta treba da rade a šta ne. Evo nekih od mojih saveta za klijente:

  1. Zagrejte svoj „govorni aparat“

  Dejt br.52 (nazvaću ga tako) vozio je 45 minuta da bismo se videli u mom komšiluku. Mislila sam da je to baš lepo. Problem? Jedva da je progovorio. Teško je probiti led sa nekim ko vam daje kratke, jednostavne odgovore.

  Uvek kažem klijentima da se „društveno“ zagreju pre sastanka. Šta to znači? Razgovarajte sa nekim, prijateljem, kolegom, koleginicom, komšijom… Ako nemate sa kim, idite do kafića i porazgovarajte sa kelnerom. Idite do prodavnice i razgovarajte sa kasirkom. Biće korisnije ako razgovarate sa nekim koga vidite prvi put.

  Šta god da radite, izađite iz kuće bar sat vremena pre sastanka. Može da pomogne da smirite nerve i podseti vas da razgovor, posebno sa novim ljudima, nije uopšte strašan.

  2. Pronađite neku aktivnost koja će vam pomoći da razbijete led

  Sa dejtom br.53 složila sam se da odemo na čas džiu-džice. Tokom prvih 5 minuta „sastanka“ već mi je bilo prelepo. Nivo endorfina je skočio, krvotok je proradio i imali smo fizički kontakt. I povrh svega, nije morao ni piće da mi kupi! Sa većinom momaka uglavnom sam se sastajala u kafićima i barovima, a ovo je bilo nešto sasvim drugačije. Smejali smo se i provodili kao nikada do sad.

  Ako vam se sviđa ideja da odmah na prvom sastanku probate nešto novo, izbegavajte kafiće, odlučite se za čas plesa, klizanje, vožnju na ringišpilu, na primer. To može da bude i samo šetnja, ili ako volite da trčite ili vozite bicikl, onda je zajednički trening dobra ideja. To može da bude mnogo prirodniji način da se povežete nego da zurite jedno u drugo nad svojim šoljicama za kafu.

  3. Samo budite iskreni

  Dejt br.59 je kasnio. Imali smo najčudniji zagrljaj na svetu, a onda sam stajala u smešnoj pozi dok je naručivao čaj. Ali, najgori deo je bio kada je razgovor najednom stao jer se  trudio da bude sarkastičan.

  Nemojte da pokušavate da budete zabavni tako što ćete reći stvari poput,

  Sjajna odeća – da nisi možda kupovala u ormaru svoje majke?

  Kao generalno pravilo, predlažem izbegavanje sarkazma na prvim sastancima (ili na bilo kojoj vrsti prvog sastanka sa bilo kim) jer pokazuje neku vrstu nesigurnosti i može da deluje zlo. Zapamtite: Ne morate da budete stand-up komičar da biste impresionirali druge.“

  Izvor: BIZLife

  Foto: Emili Louz. Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE