Marjan Rintel nova generalna direktorka aviokompanije KLM

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marjan Rintel nova generalna direktorka aviokompanije KLM

  Nadzorni odbor holandske avio-kompanije KLM predložio je Marjan Rintel za mesto novog generalnog direktora te kompanije. 

  Rintel se trenutno nalazi na poziciji generalnog direktora Holandskih železnica (NS), gde radi od novembra 2014.

  Pre nego što je došla u Holandske železnice, Marjan Rintel je 15 godina radila na različitim pozicijama u KLM-u i avio-grupi Air France – KLM.

  Upravni odbor avio-grupe odobrio ovu nominaciju, i Marjan Rintel će 1. jula 2022. zameniti Pitera Elbersa na mestu generalnog direktora.

  “Ona poznaje zaposlene i način rada kompanije i uvereni smo da će sa svojim bogatim menadžerskim iskustvom nastaviti da oblikuje budućnost KLM-a kao održive i finansijski stabilne avio-kompanije koja je fokusirana na svoje putnike. Smatramo da će Marjan svojim poznavanjem sektora, mrežom poznanstava i iskustvom na polju politike samo ojačati kompaniju,” izjavio je povodom jednoglasne nominacije, Kejs Et Hart, predsednik nadzornog odbora.

  „Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Marjan u naš tim. Siguran sam da će Marjan uspeti da ojača kompaniju na temeljima vrednosti i načela Air France – KLM grupe,” dodao je Ben Smit, generalni direktor avio-grupe Air France-KLM.

  Povodom svoje nominacije, Marjan Rintel je istakla da joj je čast što se vratila u ovu aviokompaniju i preuzela vođstvo od Elbersa.

  “Njegov 30-godišnji rad je impresivan. Pod Piterovim vođstvom, KLM je pronašao svoj put i ja ću nastaviti tim putem. Avio-industrija se nalazi u vremenu velikih i komplikovanih izazova. Smatram da holandske kompanije imaju značajnu ulogu u društvenom i ekonomskom aspektu. A ispunjavanje te uloge i uspešno vođenje kompanije biće moj prioritet od prvog dana”,  zaključila je Rintel.

  Predlog za imenovanje biće podnet na odobrenje akcionarima na vanrednoj skupštini koja je zakazana upravo ovim povodom, a očekuje se i mišljenje od Saveta radnika aviokompanije.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: KLM

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE