Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  McDonalds

  Malim koracima do velikih promena

  McDonald’s Srbija pokrenuo je platformu pod nazivom „Malim koracima do velikih promena“ u okviru koje se nalaze svi projekti i inicijative kompanije koji se odnose na akcije vezane za klimatske promene, zaštitu prirodnih resursa, smanjenje otpada i prelazak na održivu ambalažu i igračke, ali i niz volonterskih i akcija podrške lokalnoj zajednici.

  Kao jedna od najvećih svetskih kompanija brze usluge, McDonald’s zna da ima mogućnost da pokrene stvarne promene koje se tiču društvenih i ekoloških izazova. To je odgovornost koju kompanija ozbiljno shvata i koju preuzima, ali to je i prilika za napredak.

  Kada kažu „poslužene milijarde“, u McDonald’su ne govore samo o burgerima. Govore o podršci koju pružaju zajednici, partnerima, zaposlenima i dobavljačima, jer znaju da postoji razlika između biti u zajednici i biti deo jedne zajednice.

  Na putu pozitivnog uticaja na zajednice, McDonalds’ već ima značajnu prednost – SVOJE ZAPOSLENE. Svi zaposleni u McDonald’su koji su se pridružili volonterskom klubu „Mek volonteri“  odlučili su da svoju želju i strast da stvaraju promene u svetu oko sebe iskoriste kako bi inspirisali svoje kolege i delili uspehe.

  McDonalds

  Mek volonteri nisu samo učesnici različitih akcija koje je kompanija pokrenula – od sadnje drveća i uticaja na smanjenje CO2 u gradskim sredinama ili druženja i pravljenja nakita, kićenje jelke sa članovima Kreativno edukativnog centra koji brine o mladima sa smetnjama u razvoju ili učešćem u akciji „Dan dečijih aktivnosti u prirodi“ i mnogim drugim – već često i sami predlažu aktivnosti koje kompanija može da podrži. Tu su uvek speremni #mekvolonteri #mcdvolonteri

  U McDonald’su, gde je vraćanje deo kulture, ističu da su ponosni na višedecenijska partnerstva koja održavaju sa institucijama i organizacijama.

  Partnerstva koja poručuju da smo tu jedni za druge

  McDonald’s Srbija već dve decenije uspešno sarađuje na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“ sa Kreativno edukativnim centrom – KEC.

  Kompanija McDonald’s i KEC potpisale su 2004. godine Memorandum o saradnji, koji je omogućio da osobe sa intelektualnim teškoćama ostvare svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici i oni su uz logističku podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike angažovani u više McDonald’s restorana.

  Tokom ove višegodišnje saradnje zajedno su realizovani mnogi događaji, poput obeležavanja Svetskog dan deteta u McDonald’s restoranu Bezistan, pod sloganom „Svi smo mi isti“, uz podršku mnogih javnih ličnosti, koje su svojim prisustvom skrenule pažnju javnosti na postojanje, potrebe, želje i mogućnosti ovih naših sugrađana. Ta manifestacija je na poseban način istakla značaj radnog angažovanja mladih osoba sa intelektualnim teškoćama, učinila ih je vidljivim i doprinela prevazilaženju predrasuda u društvu prema njima.

  McDonalds

  McDonalds

  Sa roditeljskom kućom „Zvončica“ saradnja takođe traje dugi niz godina McDonald’sa na tržište Srbije. Kompanija je pomogla u opremanju kuće i kupovini različitih medicinskih uređaja i aparata za Institut za majku i dete „Dr. Vukan Čupić“ u okviru kog se nalazi ova roditeljska kuća.

  Višegodišnja partnerstva ogledaju se i u donaciji obroka nevladinim organizacijama kao što su „Svratište“, koje brine o deci, ili „Lice ulice“, socijalno preduzeće u kom su angažovane osobe sa određenim smetnjama u razvoju. Takođe, McDonald’s daje podršku kroz donaciju obroka i Savezu invalida Beograda i mnogim drugim institucijama i organizacijama.

  Kompanija se pridružila i akciji „Čep za hendikep“ pa se u određenim restoranima sakupljaju čepovi sa pet ambalaže i potom doniraju ovom udruženju, koje zahvaljujući sakupljenim čepovima nabavlja medicinska pomagala. Jedan ciljeva kompanije jeste da svu ambalažu od plastike zameni ili potpuno izbaci u narednim godinama, a akcija „Čep za hendikep“ pruža mogućnost da istovremeno pomaže i ljudima i prirodi.

  Iz kompanije podsećaju da svi mi kod kuće, na poslu, u školama možemo malim koracima napraviti velike promene, tako što ćemo na automate za reciklažu pet boca odnositi pet ambalažu, ili ćemo odvajati čepove sa plastičnih boca. U Srbiji se godišnje sakupi oko 12000 tona otpada od plastike.

  Ljubav prema čitanju za buduće generacije

  U okviru Happy Readers programa od 2019. godine uz Happy Meal ponude deci su na raspolaganju i knjige sa razlicitim temama – preko 350000 knjiga roditelji su odabrali za decu za ovih pet godina, a istraživanja pokazuju kako je čitanje važno jer podstiče maštu, učenje i razumevanje.

  McDonalds

  McDonalds

  Akcije koje kompanija preduzima zajedno sa svojim partnerima i dobavljačima širom sveta omogućavaju podršku lokalnim zajednicama, uprkos nepredviđenim globalnim izazovima. Samo zajedno kroz podršku možemo učiniti da svet u kome živimo bude bolje mesto i nama i generacijama koje dolaze. Samo zajedno malim koracima možemo doći do velikih promena.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: McDonalds

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE