Mali voditelju TV Prva: "Filipe, niste vi najugroženiji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali voditelju TV Prva: “Filipe, niste vi najugroženiji”

  Ministar finansija Siniša Mali jutros je bio gost na TV Prva gde je objasnio kako će izgledati paket pomoći koji sleduje građanima i privredi.

  Tokom gostovanja ideja je bila da praktično pokaže kako izgleda prijava za pomoć.

  Nakon pokušaja i peripetija oko toga da voditelju Filipu Čukanoviću na laptpopu pokaže kako se obavlja prijava na portalu E porez, shvatili su da aplikacija nije preuzeta.

  „Polako dobri moj Filipe, .. Filipe,  pa vi niste preuzeli aplikaciju“,  konstatovao je šaljivo ministar.

  „Ja nemam ni firmu ministre“, uzvratio je Čukanović.

  Nakon toga ministar je postupno, usmeno objasnio kako bi prijava trebalo da izgleda, uz opasku voditelju u jednom momentu. “Filipe, niste vi najugroženiji”.

  Naveo je da je za prijavu potrebno svega nekoliko sekundi i da je pored naziva firme, PIB-a neophodno da se unese i račun, naziv banke i potvrdi za koji mesec se prijavljuje za pomoć.

  Voditelj je ministra tokom gostovanja zamolio da ustane i na tabli koja je za njegovo gostovanje doneta u studio napiše, odnosno šematski objasni kako će izgledati paket pomoći.

  „Opet ćemo da pišemo?“, upitao je Mali, a voditelj je odgovorio potvrdno.

  Podsetili su se da su i u aprilu 2020. takođe u studiju crtali šemu, odnosno pravili prikaz kako će izgledati pomoć za građane i privredu.

  Ministar je potom pokazao koje sve elemente sadrži paket pomoći koji sleduje građanima i privredi. Radi se o tri puta po pola minimalne zarade za 1,5 miliona radnika, što je ukupno 48.000 dinara.

  Prijave za privrednike biće iz meseca u mesec, juče je počela prijava za mart (trajaće tokom celog meseca), koja će u aprilu biti isplaćena.

  Tokom aprila moći će da se prijave za pomoć za minimalac za naredni mesec.

  Ministar je rekao da ovaj put za pomoć mogu da apliciraju i velika preduzeća.

  Mali je dodao da se ide i sa podrškom građanima.

  „Dva puta po 30 evra za sve punoletne koji se prijave. U maju i novembru dodatnih 50 evra ide penzionerima, oni ne treba da se prijavljuju, automatski će dobiti već prve nedelje maja prvih 30 evra, a u septembru 50 evra “, rekao je Mali.

  Prijavljivanje za novu pomoć kreće 28. aprila, kao i prošle godine – preko kol centra ili portala Trezora Republike Srbije.

  Mali je pomenuo da će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će biti neke pomoći za nezaposlene, odnosno da se razmišlja o pomoči onima koji su ostali bez posla.

  Rekao je da se trenutno razgovara i sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, o tome da li je neophodno podržati individualne poljoprivredne proizvođače.

  Zvanični podaci pokazali su da najmanji pad u Evropi ima Republika Srbija, dodao je, između ostalog tokom gostovanja ministar finansija Siniša Mali.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Miloš Miškov/Instagram/ Siniša Mali

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE