Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali, priznanje

  Mali sprema DRUGI doktorat i to van Srbije

  Ministar finansija Siniša Mali objavio je da već dve godine radi na drugom doktoratu, i to na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u slovačkom gradu Košice.

  Mali je naveo da je u Košicama, na studijskom programu „Finansije“ u oblasti „Ekonomija i menadžment“ položio nekoliko ispita, ali da se najveći deo rada odnosi na „istraživačke aktivnosti i pisanje stručnih radova“.

  „Lično mislim da je moguće naći vreme za sve, samo je važno da odredite prioritete. Ovo je nešto što je meni važno, iz mnogo razloga“, objavio je Mali na Instagramu gde danas odgovara na pitanja građana.

  List Danas objavio je u februaru da je Mali podneo dve tužbe Upravnom sudu zbog odluka organa Univerziteta u Beogradu, kojim je osporena njegova doktorska disertacija i poništena diploma doktora nauka.

  Kada će deda da mi daje više para?

  Takođe, Mali je rekao i da se nada da će švajcarska formula za obračun penzija moći da bude nadograđena kako bi penzije „još više rasle“ od sledeće godine.

  Nadamo se da ćemo moći da nadogradimo švajcarsku formulu za penzije, tako da od sledeće godine još više rastu“, objavio je Mali na svom Instagram nalogu, odgovarajući na pitanja jednog unuka koga je zanimalo „kada će njegov deda moći da mu daje više para, a da majka i otac za to ne saznaju“.

  Fiskalni savet je početkom juna u Mišljenju na nacrt Fiskalne strategije za 2023. godinu poručio da treba „unaprediti i ojačati“ postojeću švajcarsku formulu za obračun penzija, jer je inflacija visoka i ubrzava, a jednogodišnje usklađivanje dovodi do toga da penzioneri tek sa kašnjenjem od oko pola godine dobijaju povećanje primanja.

  „Fiskalni savet stava je da bi trebalo dodatno unaprediti i ojačati postojeću ‘švajcarsku formulu’, kako bi penzije i u novim okolnostima mogle bolje da prate privredna i inflaciona kretanja“, navedeno je u tom dokumentu.

  Građane koji postavljaju pitanja ministru Malom na Instagramu posebno zanimaju uslovi za dobijanje subvencije majkama za kupovinu kuće ili stana.

  Mali je nekoliko puta u odgovorima istakao da pravo na tu pomoć imaju majke koje su rodile decu počev od prvog dana ove godine, kao i da je Uredba koja propisuje uslove za dodelu subvencije na snazi do kraja 2022. godine.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE