Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dodeljene nagrade pobednicima Architecture Student Contest 2022

  Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu dodeljene su nagrade studentskog takmičenja „Saint-Gobain Architecture Student Contest 2022“

  Prvo mesto pripalo je Sandri Marković koja će predstavljati Srbiju na Internacionalnom nivou ASC 2022 u Varšavi od 8-10. juna. Na drugom mestu je Aleksandra Stevanović, dok je treće mesto pripalo Neveni Jeremić.

  pobednice takmičenja Architecture Student Contest 2022

  pobednice takmičenja Architecture Student Contest 2022

  Uručujući nagrade Vladan Ilić, direktor za Isover i Rigips u kompaniji Saint-Gobain, istakao je:

  Ovo takmičenje ima za cilj da budućim arhitektama propagira održivu gradnju i korišćenje inovativnih materijala i sistema u građevinarstvu. Ističemo da je ideja za ovakvu vrstu takmičenja potekla iz Srbije, odnosno ISOVER tima, koji je 2004. godine u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom organizovao prvo studentsko takmičenje. Saint-Gobain grupa je prepoznala potencijal ove ideje i već sledeće godine organizovala je takmičenje na međunarodnom nivou.

  Zadatak koji je Sandra Marković uspešno realizovala je revitalizacija područja pored železničke stanice u Varšavi. Inspiracija za postavljanje koncepta za projekat koji uključuje smeštaj studenata u rezidencijalnom delu bila je prisustvo železnice u neposrednoj okolini. Oblik šina podseća na studentsku energiju: stalno kretanje, susreti, iznenadna interakcija. Napravljen je splet starog i novog, restauriranog i novoizgrađenog, kao i onog koje teži da se izgradi ili postane, što je dovelo do forme predložene strukture koja se stalno preklapa i integriše sa okolinom. Fokus je na postojeće okruženje zatečeno na lokaciji, sa dodatim atraktivnim elementima na fasadi, dobro promišljenim tehničkim detaljima upotrebe elemenata Saint-Gobain proizvoda u pogledu održivosti, zelene gradnje i energetske efikasnosti. Obuhvaćene su sve tačke komfora budućih stanovnika i atraktivna rešenja za mlado stanovništo kako bi se opredelili za život i rad u Varšavi.

  Studentske radove ocenjivao je tročlani žiri u sastavu:

  • Bojana Zeković, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Dragan Marković, sa web portala gradnja.rs
  • Mina Milinović Balać, predstavnica kompanije Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o Beograd.

  U finale međunarodnog takmičenja ušlo je 52 projekta iz 32 države i 223 univerziteta.

  Čestitamo pobednicama, a Sandri Marković želimo mnogo uspeha na Internacionalnom takmičenju u Varšavi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Architecture Student Contest 2022

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE