Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maja Simić, MediGroup: Uvek fokus na prevenciji

  Marketing i prodaja ne funkcionišu jedno bez drugog. Smernice prodaje predstavljaju dragocene inpute za kreiranje marketinških planova, a kreativna i dobro skrojena marketinška podrška najsnažniji je alat prodaje. Jedno drugo uslovljavaju i neophodna je konstantna saradnja uz besprekoran dvosmerni tok informacija, odgovara Maja Simić, direktor prodaje i marketinga u kompaniji MediGroup na pitanje kada marketing postaje prodaja, a prodaja marketing?

  „Prodaja postaje marketing u trenutku kada počne da „živi” brend, kada plasira njegovu suštinu i kada počne da širi njegove vrednosti. Marketing postaje prodaja onda kada ima siguran put do krajnjih korisnika, ali i proveren način da osigura njihovu lojalnost“, kaže ona.

  Kako izgleda segment prodaje u jednoj privatnoj zdravstvenoj kući? Kako se „prodaje zdravlje”?

  Prodaja u zdravstvenoj ustanovi drugačija je nego u drugim branšama upravo zbog tog esencijalno važnog segmenta, a to je zdravlje ljudi. Ono što je slično jeste da postoji prodaja krajnjim korisnicima, ali i kompanijama. Ono što MediGroup izdvaja jesu paketi usluga posebno skrojeni po željama i potrebama korisnika. Konstantno osluškujemo šta je to što je našim korisnicima neophodno, koji su najnoviji trendovi i koja su dostignuća medicinske prakse i kontinuirano radimo na razvoju novih paketa usluga.

  Verujem da ne postoji ništa plemenitije što možemo ponuditi od zdravlja. Nudeći zdravlje, prodaja na neki način gubi svoju esenciju, jer nije potrebno da postoji ubeđivačka ili pregovaračka moć. Međutim, izazov je podići svesnost o važnosti prevencije i to je osnovni zadatak prodaje krajnjim korisnicima, ali i kompanijama. U poslednje vreme primetan je trend da sve više kompanija brine o zdravlju svojih zaposlenih.

  Čemu se u MediGroupu posvećuje najviše pažnje kada su komunikacije u pitanju?

  Prevenciji. Ona nam je uvek noseća komunikaciona poruka, kao i negovanje zdravog životnog stila. Briga o korisniku i njegovo zadovoljstvo su nam na prvom mestu. Definicija našeg brenda je: „Najbolje korisničko iskustvo” – čime želimo da usavršimo put korisnika od momenta kada čuju za nas, preko kontakt centra ili ulaska u ustanovu, pa do momenta kada evaluiraju našu uslugu. Stavljamo u fokus i činjenicu da su naši korisnici u dobrim rukama i vodimo računa da u komunikaciji istaknemo naše eminentne stručnjake, kao i najsavremeniju opremu.

  Koje su specifičnosti rada u komunikacijama u zdravstvu? Koliko se razlikuje od ostalih industrija?

  Opis posla je veoma sličan, dok je sadržaj potpuno drugačiji ‒ često je usko stručan i podrazumeva pokrivenost preko 40 medicinskih oblasti. Medicina je već, sama po sebi, veoma kompleksna i bilo kakva komunikacija podrazumeva podrobne inpute medicinske strane.

  Postoje i zakonske odredbe u oglašavanju koje su različite u odnosu na druge branše. Takođe, razlikuju se i kanali komunikacije. Ljudi vole da se „udube” i dobiju što je moguće više informacija, te kanali koji dozvoljavaju veći nivo detalja i količinu informacija postaju pogodniji za nas.

  Šta čini jednog dobrog marketara?

  Svakako je neizostavna strast ka brendu i lična privrženost, zatim neprekidna briga o brendu, konstantno praćenje konkurencije i prepoznavanje dobrih tržišnih prilika. Kreativnost i analitičnost daju veliku prednost, a posebno se ceni timski rad.

  ________________________________________________________

  Budućnost marketinga: tehnologije ili ljudi?

  Definitivno ‒ u ljudima. Ne postoji ništa što može da zameni ljudsku emociju, koja je, složićete se, presudan faktor u kreiranju veze brenda i korisnika.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE