Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mađarska OTP banka pokreće novi međunarodni startap program

  Tokom prvih meseci naredne godine, mađarska OTP banka, vlasnica OTP banke Srbija i Vojvođanske banke, pokreće svoj drugi međunarodni akcelerator program, i do kraja novembra prima prijave startap i skejlap kompanija u fazi rasta. Kompanije koje budu učestvovale u tromesečnom programu imaće priliku da unaprede svoja rešenja kroz partnerstva sa bankom, uz podršku direktora OTP banke, viših stručnjaka, i renomiranih partnera. Prijave se mogu podneti do 30. novembra.  

  OTP banka je svoj drugi poziv startap kompanijama uputila 17. oktobra 2018. godine. Novi program pod nazivom OTP Startap Program podržan je od strane kako mađarskih tako i međunarodnih korporativnih partnera koji su udružili snage pod sloganom „Boost your business!” odnosno „Unapredi svoje poslovanje!” Prijave se mogu podneti do 30. novembra.

  OTP banka traži startap i skejlap kompanije sa proizvodima već uklopljenim na tržištu („product-market fit”), koje će imati priliku da testiraju integraciju svojih proizvoda ili usluga sa tehnologijom Banke, kao i da potvrde podobnost svojih proizvoda na tržištu. Mentorstvo ključnih donosioca odluka i viših stručnjaka Banke, široka mreža partnera i radionice, pružaće podršku startapovima kroz ceo proces implementacije.

  OTP Startap Program traži startap kompanije iz sledećih 5+1 oblasti:

  • Napredni alat za podatke i analitiku (Advanced data & analytics tool)
  • Korisničko iskustvo i pružanje usluge (Customer experience & servicing)
  • Interna efikasnost (Internal efficiency)
  • Otvoreno bankarstvo i bezbednost (Open banking & security)
  • Inovacije proizvoda (Product innovations)
  • Disruptivna bankarska rešenja koja se ne uklapaju u gore navedene kategorije.

  Učesnici programa biraće se kroz tri kruga. Za početak, startap kompanije treba da popune onlajn formular za prijavu. Tim programa će kontinuirano razmatrati prijave i pozvati izabrane startapove na video intervju. Najperspektivniji startapovi učestvovaće u dvodnevnom selekcionom kampu u Budimpešti tokom januara 2019. godine, gde će im se pružiti mnoštvo prilika za umrežavanje kao i za upoznavanje potencijalnih OTP sponzora i mentora. Tromesečni period akceleracije trajaće od marta do maja i ne zahteva premeštanje u Budimpeštu. Vrhunac programa je takozvani Demo dan koji će se održati u maju 2019. godine, a tokom kojeg će učesnici programa prikazivati svoja dostignuća direktorima OTP banke, odabranim investitorima i stručnjacima za inovacije iz mađarskih i međunarodnih korporativnih partnera OTP-a.

  „Naš prethodni startap program je privukao značajnu međunarodnu pažnju. Preko 200 kompanija se prijavilo, a osam je bilo primljeno u program i proteklih meseci radili su sa nama. Još važnije, očekujemo uspostavljanje dugoročne saradnje sa nekima od njih. Ohrabreni uspehom prvog programa, odlučili smo se za pokretanje 2.0 verzije kako bismo se upoznali sa perspektivnim startap kompanijama i zajedno izgradili bankarska rešenja budućnosti na jedan strukturiran način. Nadam se da će novi startap program biti još privlačniji startap kompanijama” – izjavio je Andras Fischer, direktor Sektora za inovacije u poslovanju sa stanovništvom OTP banke.

  Startap program OTP banke je besplatan akcelerator program bez kapitala. Prijave iz celog sveta su dobrodošle.

  Više informacija o programu na sajtu www.otpstartup.com.

  Izvor: BIZLife

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE