Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dva dana nakon pisanja o Tominom „napadu“ na Vučića, bivšem predsedniku doveli Ruse i Turke

  Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima kompanije Ors Oil Gaz i konzorcijumom firmi Ihlas Holding A.S iz Turske, Absalut Ecology i Epotos iz Rusije o novim investicijama, posebno o rafineriji nafte u Smederevu.

  Investitori iz Kine i Rusije su istakli da su zainteresovani da podrže projekat rafinerije nafte u Smederevu, saopštio je kabinet Nikolića.

  [preporucene_vesti ids=“308520″]

  Predstavnik kompanije Ihlas Holding A.S Čemil Čejhan Aral rekao je da će u narednim danima u Pekingu obaviti razgovore sa potencijalnim kineskim partnerima koji su izrazili zainteresovanost za realizaciju tog projekta.

  Nikolić je podsetio da je nedavno potpisan Memorandum o razumevanju izmedju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom i Nacionalne komisije za reforme i razvoj Kine.

  „Na osnovu tog memoranduma formulisaće se plan bilateralne saradnje Srbije i Kine u okviru inicijative ‘Pojas i put’, a u koji će biti uključen i predlog pronalaženja partnera za rafineriju nafte u Smederevu“, rekao jeNikolić.

  On je ocenio da je nedavno uspostavljanje strateškog partnerstva RTB Bora sa kineskom kompanijom Zidjin primer dobre investicije od koje će Srbija imati samo profit.

  „Želja mi je da se i za rafineriju nafte u Smederevu pronadje strateški partner poput kompanije Zijin“, istakao je Nikolić.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE