Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lončar: Arena od ponedeljka privremena KOVID bolnica

  Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

  Lončar je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

  „To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to“, rekao je Lončar.

  Istakao je da je sada u kovid bolicama popunjeno 80 do 90 odsto kapaciteta, pa se zato i otvaraju nove bolnice.

  Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati.

  Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar. Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u kovid sistem biti bolnica u Požarevcu.

  Takođe je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao.

  Apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera, da budu odgovorni prema sebi i svojim najbližima, jer je to jedini način da zajedno uspešno prebrodimo epidemiju.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE