Deseti grad u Srbiji proglasio VANREDNU situaciju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deseti grad u Srbiji proglasio VANREDNU situaciju

  Kraljevo je deseti grad u Srbiji u kojem je proglašena vanredna situacija usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

  Zavod za javno zdravlje iz Kraljeva saopštio je da su još dve osobe koje su bile hospitalizovane na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu, preminule od posledica infekcije koronavirusom.

  U Kraljevu je, zbog pogoršane epidemiološke slike na području grada, proglašena vanredna situacija koja stupa na snagu od nedelje, 5. jula, objavila je lokalna televizija.

  Odluku je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, doneo gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije i u skladu sa mišljenjem Zavoda za javno zdravlje Kraljeva.

  Rad ugostiteljskih objekata od nedelje će biti ograničen na vreme od sedam do 20 časova, uz obavezan razmak između stolova, s tim što za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, osim ako su u pitanju roditelji i deca ili maloletne osobe i deca koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

  Uvodi se zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru više od pet osoba ako nije moguće obezbediti fizičku udaljenost od dva metra i odgovarajuće mere zaštite. Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

  U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke udaljenosti od dva metra, dok je u javnim parkovima i na igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno okupljanje do pet osoba uz odgovarajuće mere zaštite.

  Za predškolske ustanove naglašana je obaveza primene svih preventivnih mera, dok se u osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustnovama odlažu okupljanja, uz obavezu da se prijemni i drugi ispiti organizuju uz primenu svih ličnih mera zaštite – fizičku udaljenost od dva metra, nošenje maski ili vizira i rukavica.

  Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, uz obavezno nošenje maski i rukavica u kozmetičkim, frizerskim, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

  Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, vanredna situacija proglašena je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/nakon-beograda-vanredna-situacija-proglasena-u-jos-tri-grada/

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE