Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Logistička 5G kapija Evrope i Azije nadomak Srbije

  Najveći pametni 5G železničko-logistički terminal u Evropi izgrađen je u mađarskom mestu Fenješlitke, na tromeđi sa Ukrajinom i Slovačkom. Nazvan Istočno-zapadna kapija, to je prvi terminal na svetu koji zahvaljujući Huawei veštačkoj inteligenciji i 5G mreži koristi kranove na daljinsko upravljanje za pomeranje kontejnera sa robom. 

  5G železničko-logistički terminal

  Prema rečima Janoša Talašija, izvršnog direktora Istočno-zapadne kapije, Mađarska će ovim projektom povezati Evropu i Aziju na potpuno nov način i olakšati kargo transport širom sveta:

  Ovaj 5G železnički terminal izgrađen je u rekordnom roku i trenutno je najsavremeniji takav terminal u Evropi, koji godišnje opsluži preko 1,2 miliona kontejnera.

   

   

   

   

  Dizalice su opremljene sa 20 kamera visoke rezolucije i naprednim senzorima čiji se podaci zatim šalju operaterima. Ovaj sistem poboljšava uslove rada i operativnu efikasnost za više od 20 odsto. Huawei 5G mreža pruža potpunu kontrolu nad svim operacijama na terminalima čime se omogućava efikasno rukovanje teretom, kao i otkrivanje i sprečavanje potencijalnih uskih grla ili kašnjenja.

  Huawei sprečava krivolov u Italiji

  Savremena tehnologija kompanije Huawei, veštačka inteligencija i 5G mreža, omogućili su postavku novog tipa umreženog sistema za akustično praćenje radi nadgledanja ilegalnih aktivnosti i krivolova. Oni će biti zaduženi za danonoćnu zaštitu biodiverziteta u ugroženim područjima Italije.

  Italija, biodiverzitet

  Sistemi za akustično praćenje funkcionišu tako da se zvuci, poput motorne testere ili pucnjave, prenose preko 5G mreže, a identifikuju uz pomoć veštačke inteligencije. Ukoliko se zvuk prepozna kao preteći, rendžer dobija telefonsko obaveštenje kako bi mogao da istraži potencijalni incident.

  Pored kompanije Huawei u projektu učestvuju Svetska fondacija za prirodu, Rainforest Connection i Svetska organizacija za prirodu u Italiji.

  Zahvaljujući naporima partnera projekat je do danas prikupio 272.452 snimaka sa 72 lokacije na Arbimon platformi, korisničkom interfejsu za biologe i ekologe sa audio podacima prikupljenih sa terena.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Huawei

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE