Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lako do posla: „Svaki sledeći posao bolji, u Schneider Electricu sam zadovoljan“ (VIDEO)

  Pavle Cicmil je inženjer elektrotehnike, a fakultet i zvanje su mu pomogli da relativno lako pronađe prvi posao. Kako navodi, nakon prvog posla, svaki sledeći bio je još bolji a taj put doveo ga je do kompanije Schneider Electric, gde sada radi na poziciji Sales representative i kojom je, kaže, zadovoljan.

  „Elektrotehnika je perspektivna struka u Srbiji i u to vreme kad sam se zapošljavao bilo je dosta opcija da se nađe ovaj posao, a i sada ima dosta posla i tražena je struka. A generalno, kako napreduje tehnologija, mislim da će i u budućnosti ostati perspektivna struka u Srbiji“, kaže Cicmil za BIZlife.

  Iz tog razloga, navodi, nikada nije ozbiljnije razmišljao o odlasku iz Srbije.

  Kompanija u kojoj radi, Schneider Electric, je lider u oblasti digitalne transformacije upravljanjem električnom energijom i automatizacijom.

  Kako navodi, rad u takvoj firmi im omogućava da budu na izvoru informacija, gde je moguće vrlo lako saznavati o novim tehnologijama.

  U videu pogledajte koje su još prednosti Schneider Electric kompanije, šta Pavla vezuje za nju i za Srbiju, kao i to koliko je zadovoljan pozicijom na kojoj radi i šta mu je najbitnije kada je u pitanju posao.

  Svoja iskustva na ove teme podelio je na snimanju, koje je realizovano u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE