Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „La Pista”- U srcu planine i na vrhu gastronomske scene

    Kada pomislite na Kopaonik, prve asocijacije su vam, verovatno, nacionalni park, snegom okupani vrhovi i netaknuta priroda. Iako je stekao reputaciju luksuzne destinacije i najboljeg skijaškog centra u regionu, malo ko bi očekivao da u srcu ove planine postoji fine-dining restoran koji je postao sinonim za vrhunsko kulinarstvo.

    „La Pista” je ekskluzivni à la carte restoran italijanske kuhinje u okviru hotela „Gorski“. Dok su prestižni restorani obično smešteni u velikim gradovima, „La Pista” se ističe kao jedinstveni gastronomski dragulj na planinama Srbije. Retkost je da restoran na nadmorskoj visini od 1770 metara postane nezaobilazna destinacija ljubitelja vrhunske kuhinje. Osmišljen da vas povede na istančano i nezaboravno gastronomsko putovanje kroz Italiju, već treću godinu zaredom, prepoznat je od strane vodiča „Gault & Millau” kao jedan od najboljih restorana u Srbiji.

    U potrazi za savršenim zalogajem na Kopaoniku, razgovarali smo sa Filipom Nišićem, Executive Chefom hotela, koji je prepoznat kao jedan od mladih lidera na listi „30 ispod 30” za 2024. godinu prema izboru našeg magazina.

    Flip Nišić, Executive Chef restorana „La Pista” u „Gorskom hotelu & Spa“

    • „La Pista” nosi slogan „Staza dobrog ukusa”. Šta ovaj slogan znači za vas?

    „La Pista” je posebna, između ostalog, jer se nalazi na samoj ski-stazi sa predivnim pogledom na planinske vrhove. Slogan „Staza dobrog ukusa” je metafora za put koji naši gosti prelaze – ne samo fizički, dok dolaze do nas, već i kroz iskustvo koje im pružamo. To je jedinstveno putovanje kroz ukuse, slično onom koje skijaši prelaze dok se voze ski-liftom ka Pančićevom vrhu. Sa svakim jelom, korak bliže nezaboravnom doživljaju!

    „Gorski hotel & Spa” i restoran „La Pista” nižu priznanja i nagrade u različitim kategorijama. Hotel je proglašen najboljim planinskim hotelom, a „La Pista”, osim što je uvrštena u vodič „Gault & Millau”, osvojila je nagradu za najbolji Food & Beverage tim, za najbolji italijanski restoran u Srbiji, dok je Dejan Veljin, Pastry Chef u hotelu „Gorski”, proglašen za najboljeg poslastičara 2023. godine.

    • Kako doživljavate ta priznanja?

    Kao što na Kopaoniku postoje staze različitih težina, mi smo izabrali onu najzahtevniju – onu koja traži izvrsnost u svakom segmentu. Ta priznanja su rezultat posvećenog rada celog tima, od preko 60 ljudi, a nagrade su potvrda da smo na „brzoj stazi” i na pravom putu. Doživljavamo ih, pre svega, kao motivaciju da lestvicu podignemo još više.

    • Šta biste rekli nekome ko prvi put čuje da postoji vrhunski fine-dining restoran na planini?

    „Gorski hotel & Spa” je sâm po sebi destinacija, ali „La Pista” je iskustvo koje je vredno svakog pređenog kilometra. Retko je da jedan planinski restoran dominira u toliko gastronomskih kategorija, ali naš tim to postiže kroz posvećenost i kreativnost. Posetite nas i isprobajte naš degustacioni Experience menu, koji će otvoriti vrata ka potpuno novom razumevanju gastronomije. Verujemo da sledeći put nećete samo napraviti skretanje sa puta da biste nas posetili, već da ćete planirati posebno putovanje samo zbog nas.

    Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Hotel Gorski

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE