Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kupac, luksuzna kuća

  Ne treba samo da imate NOVAC: Šta sve treba da zna kupac luksuznih nekretnina?

  Za razliku od pristupa starijih generacija da počnu sa malim ulaganjima i da ih postepeno povećavaju, moderni kupac kuće prvi put ima više smelosti za rizik i donosi velike odluke.

  Bez obzira na to, ključno je analizirati tržišni trend, istaći ukuse i preferencije, imati budžet za nepredviđene slučajeve, pregledati lokaciju nekretnine i dobiti sve potrebne informacije.

  Kao potencijalni kupac analizirajte tržišni trend

  Nije zlato samo ono što sija. Svi volimo da snimamo fotografije koje ističu više naših dobrih karakteristika, a manje slabosti. Fotogeničan pristup na imanju često ne ističe sve. Za kupca je najvažnije da poseti nekretninu i proveri kako izgleda u stvarnosti. Ponekad agenti za nekretnine modifikuju fotografije kako bi prikazali veće prostore, odličan dizajn enterijera i karakteristike, što možda nije slučaj u realnim situacijama.

  Osim toga, cene se često koriste da se kupac navede da kupi nekretninu. Veruje se da što je cena veća, to je imovina sofisticiranija. Ipak, to možda nije slučaj. Zbog toga je od suštinskog značaja da uporedite tržišni trend, cene i fotografije, piše Entrepreneur.

  Kupac, luksuzna kuća

  Kupac, luksuzna kuća (Unsplash)

  Istaknite svoj ukus i preferencije

  Kupovina luksuznog doma zahteva značajna ulaganja. Deo novca koji treba uložiti treba da odgovara zadovoljavanju vaših preferencija – kako želite da vaš dom izgleda. Važno je da svom agentu za nekretnine naglasite koje karakteristike su vam najvažnije.

  Kupac, luksuzna kuća

  Kupac, luksuzna kuća (Unsplash)

  Napravite rezervni budžet

  Kakogod vaš najpoželjniji luksuzni dom izgledao, možda neće da sadrži sve funkcije koje mogu da vam zatrebaju. Ključno je da izdvojite neka sredstva za nepredviđene slučajeve kako bi se pokrilo ono što nedostaje. Sredstva za nepredviđene situacije su takođe značajna za pokrivanje dodatnih troškova, koje prodavac nekretnina često ne ističe u trenutku kupovine.

  Kupac, luksuzna kuća

  Kupac, luksuzna kuća (Unsplash)

  Pregledajte lokaciju nekretnine

  Kupovina kuće je velika odluka i stoga zahteva pažnju. Preporučljivo je da upoznate svoj potencijalni kraj i saznate koliko je bezbedan. Bitno je i da ispitate koliko ste daleko od pijace, škole, bolnice i mesta za rekreaciju. Infrastruktura, pristupačnost i odvodnjavanje su takođe neke od vitalnih karakteristika koje treba da uzmete u obzir prilikom odabira.

  Saznajte kakvo je iskustvo vašeg agenta za nekretnine

  Kupovina luksuznog doma preko iskusnog agenta za nekretnine garantovaće efikasnost na vašem putu do vlasništva nad kućom. Prodavac nekretnina treba da bude pažljiv oko finih detalja o tačnoj specifikaciji karakteristika koje dom treba da ima.

  Iskusni agent za nekretnine bi vodio računa o standardnim cenama stana, što bi pomoglo da za vas pregovaraju o fer ceni. Želite da kupite kuću koja ispunjava standarde stambene izgradnje. Kupovinom stana koji ne ispunjava propise o stambenoj izgradnji izlažete se riziku od rušenja. Neiskusni prodavac nekretnina ne bi možda mogao da sastavi obavezujuće ugovore sa prodavcem zgrade, te bi rizikovali da izgubite kuću.

  Luksuzna kuća, kupac

  Luksuzna kuća, kupac (Unsplash)

  Uradite temeljnu istragu kuće

  Zahtevajte analizu da biste utvrdili da u kući nema kvarova koji bi vas dodatno koštali. Provere priključka za struju su najvažnije jer njihov nedostatak može da izazove izbijanje požara koji može da uništi vaš stan, što dovodi do finansijskog gubitka.

  Potrebna vam je i preporuka inženjera da biste razumeli da li je temelj zgrade pravilno izgrađen. Pukotine u temeljima ili zidovima mogu da uzrokuju urušavanje zgrade. Pre nego što kupite svoju luksuznu kuću iz snova, bilo bi neophodno da se uverite da li je gradnja bila u najboljem redu.

  Takođe bi trebalo da procenite bezbednost oblasti u kojoj nameravate da kupite kuću iz snova. Kupovina kuće u oblasti sa velikom učestalošću zločina dovela bi do toga da živite u stalnom strahu.

  Nekretnine, ključevi u bravi (Pixabay)

  Recenzija vašeg agenta za nekretnine je važna

  Mnogi trgovci nekretninama više su vođeni svojom dobiti nego time što svojim klijentima daju ono što žele. Stoga, kupac kuće mora da izvrši proveru svog agenta za nekretnine i njegove recenzije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE