Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brod, krstarenje

  Krstarenje kao beg od svakodnevice: Godinu dana na brodu 30.000 USD

  Da li ste ikada sanjali da odustanete od svega, ostavite sve iza sebe i krenete na put da izbegnete sve svoje odgovornosti? Zvuči dobro, zar ne? Ali takođe zvuči skupo. Kompanija je najavila trogodišnje krstarenje od 130.000 milja (209.214 km) i beg od svakodnevnog života za relativno pristupačnih 30.000 dolara po osobi godišnje.

  Kompanija Life at Sea Cruises otvorila je rezervacije za svoje trogodišnje putovanje brodom MV Gemini, koji isplovljava iz Istanbula 1. novembra.

  Kompanija obećava da će uploviti u 375 luka širom sveta, obići 135 zemalja i svih sedam kontinenata. Brod će preći više od 130.000 milja tokom tri godine, obilazeći kultne znamenitosti od statue Hrista u Rio de Žaneiru i indijskog Tadž Mahala, do meksičke Čičen Ice, piramida u Gizi, Maču Pikču i Kineskog zida. Čak ima mesta na putovanjima do 103 „tropska ostrva“. Od tih 375 luka, 208 će biti prenoćišta, što vam daje dodatno vreme na odredištu.

  Kompanija je izdanak Miray Cruises, a MV Gemini trenutno krstari Turskom i Grčkom. Kompanija ima 30-godišnju istoriju u industriji krstarenja. MV Gemini će biti remontovan za putovanje. Ima 400 kabina i 1.074 mesta za putnike.

  Zbog prirode putovanja, kao i tradicionalnih sadržaja na krstarenju, restorana i zabave, Gemini će takođe biti opremljen sa radnim prostorima za daljinu. Kompanija obećava veliki poslovni centar sa salama za sastanke, 14 kancelarija, poslovnu biblioteku i salon, verovatno za pauze za kafu usred smene. Pristup je besplatan.

  Biće tu i bolnica koja radi non-stop sa besplatnim lekarskim posetama. Kompanija takođe nudi mogućnost „dodatnih poreskih olakšica kada radite kao međunarodni rezident na brodu“.

  Krstarenje nudi fleksibilnost

  „Profesionalcima je potrebna povezanost, pravi sadržaji i funkcionalnost da bi obavljali svoj posao. Ne postoji nijedno drugo krstarenje koje nudi ovu vrstu fleksibilnosti svojim klijentima“, rekao je Mikael Piterson, izvršni direktor Life at Sea Cruises.

  Kabine zauzimaju 12 m2, a njihove cene se kreću od 29.999 dolara po osobi godišnje. Koštaju 179.994 dolara za trogodišnje putovanje za dve osobe – do apartmana Balkoni, koji su duplo veći i idu do 109.999 dolara po osobi. Najjeftinija kabina na otvorenom košta 36.999 dolara po osobi.

  Putnici moraju da se prijave za sve tri godine, iako kompanija pokreće šemu povezivanja, gde će putnicima biti dozvoljeno da „dele“ kabinu sa nekim drugim. Na primer, dva para mogu kupiti jednu kabinu za celo putovanje, a zatim podeliti troškove putovanja između sebe.

  Oni koji putuju sami dobijaju popust od 15 odsto na dvokrevetnu sobu. Potrebno je minimalno učešće od 45.000 dolara.

  Megabrod

  Brod, krstarenje (Pexels)

  Šta je u ponudi za putnike?

  Osim poslovnog centra, postoji mnogo toga što može da vas zainteresuje: terasa za sunčanje i bazen, velnes centar, auditorijum i „više opcija za ručavanje“, iako detalji tek treba da budu otkriveni. Instruktori na brodu će biti pri ruci da podučavaju ples i muziku, a biće čak i provodadžije za one koji putuju sami. Na brodu će biti i teretana i kozmetički salon.

  Najvažniji događaji su Božić u Brazilu i Nova godina u Argentini. Brod će obići Južnu Ameriku (i skoknuti na jug do Antarktika), obići ostrva oko Kariba i zahvatiti obe obale Centralne Amerike, a zatim ići uz zapadnu obalu Severne Amerike, prelazeći na Havaje.

  Stanice u Aziji uključuju Japan (12 stanica), Južnu Koreju (uključujući ostrvo Jeju) i Kinu. Takođe obuhvata većinu klasičnih destinacija jugoistočne Azije, od Balija, Da Nanga u Vijetnamu i kambodžanske obale do Bangkoka, Singapura i Kuala Lumpura, piše CNN.

  Proći će kroz Australiju, Novi Zeland i južni Pacifik, zatim putovanje oko Indije i Šri Lanke. Posećuje Maldive i Sejšele pre nego što pređe na zapad u Afriku, počevši od Zanzibara, a zatim se spušta do Kejptauna i uz zapadnu obalu Afrike – sa brzim spuštanjem na zapad do ostrva uključujući Svetu Jelenu, Kanare i Madeiru.

  Takođe plovi oko Mediterana i severne Evrope. Upozorenje: Ne treba vam samo brod za krstarenje, već i vremenska mašina da biste posetili neke od stanica navedenih na listi „13 svetskih čuda“, koja uključuje mesta kao što su Aleksandrijski svetionik, Kolos sa Rodosa , Artemidin hram u Efesu i Zevsova statua u Olimpiji.

  Krstarenje takođe uključuje besplatan bežični internet velike brzine. Duga lista onoga što je uključeno u putovanje takođe uključuje alkohol za večeru plus bezalkoholna pića, sok, čaj i kafu tokom celog dana, pranje veša, lučke takse i održavanje domaćinstva. Svi obroci su takođe uključeni.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE