Krkobabić se "setio" švajcarske formule za penzije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabić se “setio” švajcarske formule za penzije

  Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, kaže da pozdravlja jednokratna davanja penzionerima, ali da očekuje da se ove godine promeni formula za usklađivanje penzija.

  Krkobabić ističe da je to osnovni zahtev PUPS, kao stranke koja se zalaže za bolju poziciju penzionera u društvu.

  “Popravljanje švajcarske formule je nužno. Postoji moj dogovor o tome sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. On je i na sednici Glavnog odbora naše stranke rekao da podržava koncept da penzije prate plate, uz ogradu da će se truditi da to praćenje bude maksimalno”, kaže Krkobabić za Tanjug.

  Objašnjava da to znači da bi penzija, na primer, penzionisanog učitelja trebalo da raste kao i plata njegovog kolege koji radi, a ako ne sasvim, onda da taj rast bude što približniji.

  Krkobabić naglašava da je što se penzionerskog standarda tiče najstarijima najvažnije da im primanja stižu na vreme što je sada slučaj, ali da im i pomoć koju su dobijali od države lane i dobiće opet u februaru, mnogo znači.

  Naglašava da je ova pomoć naročito dobrodošla za one sa najnižim primanjima, kao što su poljoprivredni penzioneri, koji će sa 20.000 dinara koliko im uskoro sleduje od države, praktično dobiti duplu penziju.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE