Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabić: Novi program za zadruge, vrednost pola milijarde dinara

  Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je novi program podrške zadrugama u Srbiji vredan pola milijarde dinara.

  „Hoćemo da čujemo prave informacije sa terena, niko ne može da zna bolje situaciju od samih zadrugara i ljudi koji rade u zadrugama – kakvo je stanje, koji su izazovi i koji problemi. Ako na ovakav način prikupimo informacije onda će naš program dodele sredstava koji zadrugari očekuju biti usmeren na prave projekte“, rekao je Krkobabić u Svilajncu gde je predstavio program podrške zadrugama.

  Kazao je da taj program počinje od jeseni.

  U poseti Svilajncu bili su i akademik Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo SANU i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, kao i član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, agroekonomista Milan Prostran.

  Škorić je ukazao na značaj nauke i na njenu primenu u praksi i naglasio da su zadruge okosnica opstanka i razvoja sela.

  „Zadrugarstvo Srbije ima perspektivu i u ovom vremenu teške globalne krize svaki mali proizvođač nam je važan, a većina njih opstaće samo uz pomoć zadruge“, rekao je Prostran.

  Ove godine za program finansijske podrške zadrugama opredeljeno je pola milijarde dinara.

  Prethodnih godina po Javnom konkursu su novoformiranim zemljoradničkim i poljoprivrednim zadrugama dodeljivana bespovratna sredstava u iznosu do 7,5 miliona dinara za unapređenje poslovanja.

  Za stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge izdvajano je do 15 miliona dinara po zadruzi.

  Prošle godine pravo na bespovratna sredstva po istom Javnom konkursu imale su i zemljoradničke i poljoprivredne zadruge sa pretežnom delatnosti iz oblasti turizma, zanatstva i zadruge čiji su osnivači socijalno ugrožene grupe stanovništva.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE