"Krizni štab i Vlada će ići u pravcu KOVID PROPUSNICA"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Krizni štab i Vlada će ići u pravcu KOVID PROPUSNICA”

  Profesor Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu rekao je da će Krizni štab koji zaseda sutra i Vlada ići u pravcu kovid propusnica.

  Upozorava i da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

  Janković je za RTS rekao da se pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju upućuju u Kruševac, pošto Klinički centar u Nišu nije u kovid sistemu.

  Desetostruko povećan broj pacijenata u kruševačkoj bolnici

  U  kruševačkoj bolnici desekostruko je povećan broj pacijenata u odnosu na pre mesec dana.

  To, kako je dodao, za stručnjake koji prate situaciju nije iznenađenje, jer se na osnovu neke vrste stihije sredinom jula to moglo i očekivati.

  “Mi ćemo se truditi da održimo Klinički Centar u Nišu u nekovid režimu, što je vitalno važno za pacijente, ali to će biti teško”, naveo je Janković i napomenuo da se u centar u Kruševcu slivaju pacijenti iz čitavog kraja.

  Istakao je da se u Srbiji približavamo gotovo 1.000 hospitalizovanih pacijenata i napominje da ćemo i pored otvaranja nove bolnice u Novom Sadu imati opterećenje zdravstvenog sistema.

  “Imamo teške pacijente, starije koji zahtevaju duže lečenje, mlađi imaju uglavnom lakšu kliničku sliku, ali ima i pojedinaca u teškom stanju”, rekao je Janković.

  Prosvetni radnici da se vakcinišu

  Govoreći o početku školske godine, kaže da na neki način treba motivisati i čak izvršiti pritisak na prosvetne radnike da se vakcinišu, i možda će to motivisati i roditelje da vakcinišu i decu.

  Janković smatra da će Krizni štab, koji zaseda sutra i vlada ići u pravcu kovid propusnica.

  “Nešto se mora učiniti, misli da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima”, naveo je i dodao da je necivilizacijski je da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

  Najviše vakcinisanih među najstarijima, slab odziv mladih

  Najviše vakcinisanih – između 70 i 79 godina, bar jednom dozom vakcine protiv koronavirusa, nalazi se među građanima starosti između 70 i 79 godina – 78,6 odsto.

  U populaciji između 18 i 24 godine vakcinisano je 15 odsto, 33,6 odsto među građanima starosti između 25 i 49 godina, a 49,9 odsto među onima od 50 do 59 godina.

  Kada su u pitanju deca mlađa od 17 godina, protiv koronavirusa je vakcinisano 0,3 odsto.

  Janković je rekao da je jedna stvar bezbeznost, a druga efikasnost.

  Pokazalo se da je Fajzerova vakcina veoma efikasna

  Prema njegovim rečima, pokazalo se da su vakcine bezbedne, ali po broju hospitalizovanih pokazalo se da je Fajzerova vakcina mnogo efikasnija.

  “Ja se bojim da oni koji su primili u januaru ili februaru vakcine da to nije sada više dovoljno i mislim da treba da prime i treću dozu, ti ljudi su odmah primili prvu dozu i mislim da nije problem vakcinisati ih”, istakao je doktor Janković.

  Govoreći o motivaciji mladih, kaže da su Englezi imali velike akcije vakcinacija na stadionima velikih klubova i apelovao na mlade da ne potpadaju pod uticaje, jer trenutno u ovoj situaciji rezultat će biti samo gubitak života.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Dragan Kadarević

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zare

   Necivilizacijski je i da vakcinisan moze zarazavati druge uz ausvic propusnicu, jos vise njih na jedno mesto kolonija kliconosa sigurnih.. ah.. da oni nose masku.. cek pa ako maska stiti zasto vax i obrnuto.. pa ausvic propusnica, da znaju ko ima gmo u sebi zbog organa, bravo.. ausvic posednici misle da ce ih stvarno pustiti normalnom, ni u smrt nece normalno

  • Aleksandar

   Oni u pravcu propusnice, a narod u pravcu ulice...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE