Prave se spiskovi: NEVAKCINISANIM medicinarima UPOLA MANJA zarada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prave se spiskovi: NEVAKCINISANIM medicinarima UPOLA MANJA zarada

  Svi lekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva, izjavila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

  Ona je rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan predlog medicinske struke i da se ministar zdravlja složio da se napravi spisak svih lekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u kovid i drugim bolnicama.

  “Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primaće dva puta manju zaradu nego do sada”, rekla je Adžić Vukičevićeva za Informer.

  Ona je istakla da će zbog porasta broja zaraženih morati da se otvori i druga zgrada intenzivne nege.

  “Za 20 dana imamo četiri puta više pacijenata, svaki peti koji nam dođe mora na respirator, a u bolnici je više od 90 odsto pacijenata koji nisu vakcinisani”, rekla je Adžić Vukičevićeva.

  Ona je navela da delta soj najviše “napada” mlade i zdrave muškarce koji nisu primili vakcinu, a koji čine 80 odsto od ukupnog broja primljenih u bolnicu.

  Ističe da je početkom meseca 84 pacijenata smešteno na odeljenju intenzivne nege, a da ih je sada 286.

  “Ostalo nam je još nekih 70 slobodnih kreveta. Dolaze nam pacijenti sa sa sve težim oblicima korone i svaki peti mora na respirator”, navodi doktorka Adžić Vukičević.

  Izvor: Informer

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zarko

   U normalno vreme, za ovakvu izjavu u demokratskoj uredjenoj zemlji sa izjavom lica koji obavlja javnu funkciju.. nemam reci.. ustavom i zakonom propisan rad, neko ko ima dezurstva mora mu se platiti, ko radi nocu takodje.. podsticaj i kaznjavanje je pobrkano.. mozete uvecati platu vakcinisanima i 10x ali smanjivati nekom po zakonu o radu.. uzas

  • Ненад

   Као што рече морално упокојени „Чоро Борбо“: „Господе, где ли проналазе онолику ђубрад и мамлазе?“ Вакцина служи да се развије имунитет!! Ако га неко већ има, јер је био изложен, што се може установити тестом присуства антитела, зашто би се вакцинисао?! Људи по Уставу имају право да одбију медицински третман, а нарочито експериментални! Да ли ће можда да доведу гомиле СНС-оваца да замене праве медицинаре?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE