Kredi Agrikol Grupa: U drugom kvartalu neto prihod 2,1 milijardu evra 

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kredi Agrikol Grupa: U drugom kvartalu neto prihod 2,1 milijardu evra 

  Kredi Agrikol Grupa (Crédit Agricole Grupa) je u drugom kvartalu ove godine ostvarila neto prihod u iznosu od 2,1 milijarde evra i 3,5 milijardi evra u prvoj polovini godine.

  Korigovan za određene stavke, u stalnom opsegu i deviznom kursu, a pre doprinosa za Single Resolution Fund* kvartalni neto prihod je porastao za 4,8 odsto u poređenju sa istim kavrtalom prošle godine.

  Korigovano za određene stavke, i Kredi Agrikol Grupa i Kredi Agrikol S.A. objavili su svoj najveći neto prihod od IPO-a, sa izuzetno snažnom aktivnošću u regionalnim bankama i svim poslovnim linijama Kredi Agrikol S.A., kao i odličnom kontrolom troškova.

  U skladu sa ciljevima Srednjoročnog plana, nastavljena je integracija najnovijih akvizicija, a Grupa je nastavila svoj spoljni rast sa novim partnerstvima. Novi digitalni proizvodi i usluge postigli su izvrstan uspeh, a beleži se i porast korišćenja tih usluga kod novih klijenata.

  Adekvatnost kapitala CA Grupe (CET1) je je porasla za +20 baznih poena u odnosu na prethodni kvartal i sada iznosi 14,8 odsto nakraju junna, što je 530 baznih poena više od regulatornih zahteva.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE