Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kralj „iz svog džepa“ daje bonus osoblju

  Osoblje koje radi za britanskog kralja Čarlsa III dobiće bonus do 600 funti kao pomoć, usred sve većih troškova života u kriznim vremenima.

  Tabloid The Sun je objavio da će ukupni bonusi, koji će biti isplaćeni ovog meseca povrh regularne plate, iznositi više desetina hiljada funti i da potiču iz kraljevog privatnog prihoda.

  List ističe da se za isplatu ne koristi novac poreskih obveznika.

  Osoblje koje godišnje zarađuje manje od 30.000 funti dobiće jednokratnu svotu u iznosu od 600 funti, oni koji godišnje zarade između 30.000 i 40.000 funti dobiće 400, a svi kojima godišnja plata iznosi između 40.000 i 45.000 funti dobiće bonus od 350 funti, piše The Sun.

  Osoba bliska kraljevskoj porodici je rekla da kralj daje novac iz vlastitog džepa svojim zaposlenima sa najnižim primanjima. Na taj način želi da im pomogne da se nose sa životnim troškovima u krizno doba.

  Po podacima kraljevske porodice za period od 2020. do 2021. u palatama puno radno vreme radi 491 radnik, čija plata ide iz Sovereign Granta, naknade koju za podršku kralju i za njegove zvanične dužnosti godišnje daje vlada. Ukupan iznos koji se izdvaja za plate iznosi 23,7 miliona funti.

  U junu je kraljevski izvor rekao da je kraljevska porodica „vrlo svesna“ krize koja pogađa naciju i da tadašnji princ od Velsa problemu posvećuje veliku pažnju.

  Jajima na kralja: Čarls na METI demonstranata (VIDEO)

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE