Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kovačević: Klanšček od RTS dobio 50.000 evra

  Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević saopštila je da na RTS nema nikakvih zloupotreba, kako to tvrdi predsednik Upravnog odbora Javnog servisa Branislav Klanšček.

  Prema njenim rečima, Klanšček je za svoj „privatni festival“ Beogradsko proleće i „dva sata nekvalitetnog programa“ od RTS dobio 50.000 evra.

  „Nismo ni slutili da se možemo obradovati dolasku policije na RTS jer smo dobili priliku da bar nekome u ovoj zlonamernoj medijskoj kampanji pružimo dokaze, predamo svu dokumentaciju, ugovore, fakture, iz kojih se jasno može videti da na RTS nema nikakvih zloupotreba, niti kršenja Zakona, kako tvrdi predsednik Upravnog odbora RTS“, navela je Olivera Kovačević.

  Branislav Klanšček je gostujući u Novom danu na N1 rekao da za nepostojeću emisiju „Jedan dobar dan“, čiji urednik je Olivera Kovačević, postoji konto sa kog je od 2020. godine potrošeno 14 miliona dinara.

  Kovačević objašnjava da je ta dnevna emisija trebalo da počne da se emituje 2020. godine, ali da je emitovanje zaustavila korona.

  „U međuvremenu smo, uporedo sa svim ostalim poslovima, pripremili sve što je neophodno da bi emisija startovala, kao što su scenografija, renoviranje studija, rekvizita, špice, grafika, snimljeni materijali i slično. To je koštalo 13 miliona dinara i sve se nalazi na RTS. Ne u mom stanu ili džepu mog kaputa, kako je ustvrdio predsednik Upravnog odbora RTS. Inače, to nije moja emisija, niti ću je ja voditi, već će je raditi više urednika i voditelja Zabavne redakcije“, kazala je Kovačević.

  Oglasio se RTS povodom tvrdnji Klanščeka i Pištaljke: „Brutalno izvrtanje činjenica“

  Dodaje da je u budžetu za ovu godinu planirano 200.000 evra za predviđenih 260 emisija. Precizira da je to 750 evra po emisiji, „plus troškovi plata, dnevnica, rada studija i ostalog“, a da ta sredstva nisu potrošena, već planirana.

  „Kao urednik Zabavnog programa po pravilniku RTS mogu da potpišem samo trošak do 80.000 dinara, što je daleko od 13 miliona koje je, inače, odobrio njegov Upravni odbor“, napomenula je Kovačević.

  Hajka protiv RTS i TV lica

  Ona je istakla da je „nečuveno da se na čelu Upravnog odbora RTS nalazi čovek, koji je tu samo sa ciljem da vodi hajku protiv RTS, njegovih autora i TV lica koji su svaki svoj dinar zaradili svojim znanjem i svojim radom“.

  „Svi oni zajedno su legalno zaradili od pomenutih emisija manje, nego što je podnosilac ove prijave dobio od RTS za njegov privatni festival Beogradsko proleće – 50.000 evra za dva sata nekvalitetnog programa. Pored toga, predsednik UO mesečno prima od RTS više nego što su plate većine tih voditelja koje je prozvao“, kazala je urednica Zabanog programa RTS.

  Predsednik UO RTS podneo je krivične prijave protiv direktora Javnog servisa Dragana Bujoševića i urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE