Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kotorski kvadrat koštaće 5.000 evra?

  Zabrana kolektivne gradnje u Kotoru, odnosno velikih stambenih zgrada dovešće, prema procenama prodavaca nekretnina, do skoka cena kvadrata u tom gradu, koje mogu da dostignu i do 5.000 evra.

  Nacrtom prostorno-urbanističkog plana za Kotor, koji je nedavno predstavljen, precizirano je da građevinske zone ostaju nepromenjene, ali je predviđeno smanjenje koeficijenta izgrađenosti i zabrana kolektivne gradnje, odnosno moći će da se grade isključivo prizemlje, sprat i potkrovlje bez suterena.

  Broker nekretnina Miloš Kukuličić kaže da će cene sigurno beležiti brzi skok i višestruki stabilni rast čak i do 5.000 evra.

  Trenutno cene kvadrata novogradnje stambenog prostora u najatraktivnoj i najtraženijoj građevinskoj zoni Dobroti kreću se od 1.800 do 3.700 evra za metar kvadratni.

  Nakon najave da se nacrtom plana ukida gradnja stambenih zgrada na svim interesantnim lokacijama u Kotoru, izvesno je da će cene to malo stanova što je ostalo neprodato u stambenim zgradama ili čiji su se vlasnici odlučili na prodaju skočiti i do 5.000 evra po kvadratu, zato što ponuda više neće biti ni blizu kolika je potražnja.

  „S obzirom na sve veću atraktivnost Bokokotorskog zaliva i samog Kotora, sigurno je da zbog UNESCO i zabrane kolektivne gradnje cene beleže brzi skok i višestruki stabilni rast. Bez obzira na branšu nekretnina ono čega ima malo a traži se enormno, biće skupo“, zaključio je Kukuličić.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE