"Niskotarifni" potez Er Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Niskotarifni” potez Er Srbije

  Na letovima Er Srbije više nema besplatnih pića i obroka, a ovakav potez poznavaoci prilika tumače kao korak ka prelasku nacionalne aviokompanije na niskotarifni model poslovanja.

  Najjeftiniji sendvič na letovima Er Srbije sada košta 480 dinara. Besplatna je jedino flašica vode, i to samo prva, dok će žedniji drugu platiti 240 dinara.

  Takva praksa karakteristična je za takozvane low cost kompanije, u kojima su cene usluga niže od regularnih prevoznika jer lete s aerodroma gde su takse jeftinije, a besplatna jela i pića tokom leta ne postoje.

  Er Srbija, međutim, nije obrazložila – da li pomenuta novina znači prelazak na takav poslovni model.

  Osim kratkog obaveštenja na sajtu Er Srbije da se uvodi prodaja na letu, u ovom avioprevozniku nisu detaljnije obrazlagali svoju odluku.

  Nacionalni avioprevoznik ne može u isto vreme da bude i niskotarifna kompanija, smatra bivši direktor JAT Predrag Vujović.

  Prema njegovim rečima, prelazak na “low cost” podrazumevao bi promenu celokupnog koncepta, ozbiljnu odluku za koju bi Er Srbija morala da ima podršku Vlade Srbije.

  “Ljudi koji koriste Vizer ili Rajaner iz Srbije znaju tačno šta ih očekuje. Na Er Srbiji su, da tako kažem, prisutna iznenađenja. Bez saglasnosti države, mislim da ne bi smelo da se eksperimentiše sa principom – probali smo, pa ako uspe, uspe, ako ne, nikom ništa”, izjavio je bivši direktor JAT.

  Najgora solucija, poručuje Vujović, upravo je hibridna verzija avioprevoznika u kom bi putnici plaćali paprenu cenu karte, a zauzvrat dobijali niskotarifnu uslugu.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE