Kontramere Prištini, jer ne preostaje ništa drugo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kontramere Prištini, jer ne preostaje ništa drugo

  Beograd će početi sa primenom određenih kontramera nakon najava iz Prištine da neće promeniti odluku o uvođenju dažbina na brašno iz centralne Srbije, najavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

  “Nama ništa drugo nije preostalo nego da počnemo sa primenom određenih kontramera i te ćemo mere sukcesivno pojačavati zavisno od razvoja situacije.”

  Nismo srećni zbog toga, ali naprosto, posle ovakve izjave nemamo nikakav manevarski prostor za rešenje ovog problema, poručio je Ljajić.

  Ljajić je to rekao nakon što je kosovski ministar trgovine i industrije Bajram Hasani izjavio da Priština neće promeniti odluku o uvođenju takse na plasman brašna iz centralne Srbije i otvorio mogućnost uvođenja novih antidamping taksi.

  Ministar je rekao i da ne može govoriti o konkretnim kontramerama, jer će Vlada Srbije, za razliku od kosovske strane, uvoditi samo one mere koje su u skladu sa međunarodnim standardima.

  “Nikakve mere koje mogu da budu protiv ili CEFTA ili Evropske komisije nećemo preduzimati, ali ćemo dati vrlo jasan signal da mi ne možemo tolerisati više takvo ponašanje i uvođenje ovakvih mera koje nikakav realni osnov nemaju””, istakao je Ljajić.

  Ljajić je rekao da se ovde radi o uvođenju mera protiv čitave mlinarske industrije u Srbiji i da nema ni govora o tome da je bilo dampinških cena.

  “Mi smo pisali i komesaru Johanesu Hanu. Želimo da od njega dobijemo odgovor da li je ovo evropsko ponašanje”, naveo je Ljajić.

  Resorni ministar je, osvrćući se na izjavu Hasanija, rekao da je “poštenije izaći iz CEFTA nego sedeti u njoj, koristiti benefite, a uvoditi vancarinske barijere””.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE