U Svarovskom haos zbog selidbe u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Svarovskom haos zbog selidbe u Srbiju

  Savet zaposlenih austrijskog proizvođača kristala Svarovski (Swarovski) zabrinuto je stanjem u kompaniji, koja sve više proizvodnje iz fabrike u Vatensu seli u Srbiju.

  “Sve manje i manje se proizvodi u Vatensu, naš menadžment je opredeljen za selidbu radnih mesta. Srbija je čini se lek za jeftinu proizvodnju, samo je pitanje da li je to etički ili ne”, izjavio je predsednik Saveta zaposlenih Ernst Daberto za austrijske medije.

  On konstatuje da se sve više troškova, poput administrativnih, deli na sve manji broj zaposlenika u proizvodnji.

  Radnici u Vatensu su od 27. oktobra do 4. novebra su poslati su na prinudni odmor, a ovaj prekid rada uneo je strah među zaposlene.

  SVarovski je priznao da je stanje u Vatensu napeto. “Pritisak na profitabilnost na lokaciji Vatens još uvek nije olakšan, iako ove godine u celini očekujemo rast u poslovanju sa kristalima”, saopštila je kompanija.

  Volumen proizvodnje u Vatensu je potonuo jer umesto velikih količina kupci sve više traže kolekcije sa manjim količinama.

  Prazan hod između Nacionalnog dana i Svih Svetih delimično je iskorišćen kao odgovor na “fluktuacije proizvodnih naloga” i smanjenje zaostataka odmora, saopštio je Svarovski.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • ivica

   Njihovi poslovi su sigurni samo ce ih neko drugi raditi u Srbiji za mnogo manje plate, sa mnogo manje prava...

  • jasna

   To je politika naše vlasti, Vlade i predsednika, što siromašniji radnici, penzioneri i celokupno stanovništvo i oni će vladati doživotno, dok ne izumremo.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE