Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Konačan DOGOVOR za radnike Fijata: Sutra počinje isplata otpremnina

  Šta su radnici Fijata dogovorili na sastanku u predsedništvu Srbije?

  Na račune 492 Fijatova radnika u Kragujevcu, koji nisu zainteresovani za odlazak na rad u Slovačku i dobijaju otkaze u kompaniji, sutra će biti uplaćene otpremnine u iznosu od 790 evra po godini staža, rekao je Beti član pregovaračkog tima Zoran Miljković.

  Od tog broja radnika, 451 je iz fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, a 41 iz fabrike Fijat plastik koja radi branike za vozilo „500 L“.

  Miljković je rekao da svi radnici koji će dobiti otkaze treba da se prijave na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje kako bi ostvarili pravo na dogovorenu mesečnu naknadu izmedju 16.000 i 17.000 dinara.

  Radnici Fijata: Rok za prijavu za odlazak u Slovačku produžen za još 7 dana

  Posle današnjeg sastanka u Predsedništvu Srbije o tehničkim detaljima realizacije socijalnog programa za Fijatove radnike, Miljković je rekao da je rok za prijavljivanje radnika za odlazak u Slovačku produžen za još sedam dana.

  Miljković je kazao da se 1.030 radnika još nije opredelilo za neku od ponudjenih opcija.

  „Dobili smo nezvaničnu potvrdu da će poslodavac promeniti uslov za odlazak u Slovačku, odnosno da će radnici odlaziti da rade tri meseca uz pauzu od mesec dana i povratak kući, a onda iznova tako u ukupnom trajanju od dve godine. U tom slučaju se proporcionalno smanjuje i prvobitno najavljeni bonus od 11.000 evra“, rekao je Miljković.

  On je naveo da je na današnjem sastanku precizirano da je 63 radnika iz zaštićenih kategorija koji će biti izuzeti iz socijalnog programa.

  Prema rečima Miljkovića, za radnike Fijata koji žele da predju u druge firme u ponudi su Zastava tervo iz Kragujevca i Borbeni slođeni sistemi (BSS) u Velikoj Plani.

  Miljković je rekao da je to ponuda za 250 radnika, ali da oni treba prethodno da budu obučeni za obavljanje poslova u tim firmama.

   

  Šta je dogovoreno na sastanku radnika Fijata sa predsednikom?

  Izvor: Beta

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE