Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija NIS

  Uspeh jedne kompanije meri se ulaganjem u zajednicu

  „Uspeh može biti potpun samo ukoliko se deli sa zajednicom u kojoj se posluje”, sve češće čujemo od mnogih globalnih, ali i regionalnih kompanija. I zaista, sve više korporacija u svetu već decenijama ulaže u razvoj zajednice. Ovaj talas je zapljusnuo i nas, te sve više kompanija i u našoj zemlji društvenu odgovornost neguje kao jedan od osnovnih pravaca svoje aktivnosti.

  Jedan od pionira u ovoj oblasti i jedna od najaktivnijih kompanija, koja gotovo svake nedelje u nekom mestu u našoj zemlji realizuje po jedan društveno odgovorni projekat – jeste kompanija NIS.

  Zato i ne čudi da je upravo NIS dobitnik priznanja „Dobročinitelj” za društvenu odgovornost u 2020. i 2021. godini.

  Zajednicu gradimo zajedno

  „Pod sloganom ’Budućnost na delu’, naša kompanija duže od decenije podržava brojne projekte u oblasti nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture, sporta. Ovo su oblasti od nacionalnog značaja i naša je iskrena želja i potreba da njihov razvoj podržimo. U prilog tome govori i podatak da je NIS putem različitih društveno odgovornih projekata samo u protekloj godini uložio 315 miliona dinara, dok je od 2009. godine do danas u dobrobit zajednice uložio više od 4,1 milijarde dinara”, navode u NIS-u za BIZLife.

  Za naš časopis pojašnjavaju i da imaju nekoliko programa koje kompanija sprovodi u lokalnim zajednicama. Među njima se posebno ističe program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno”, putem kojeg kompanija svake godine izdvoji blizu milion evra za prioritetnu oblast podrške.

  Ovaj program NIS već 13 godina realizuje u partnerskim opštinama i gradovima širom Srbije. Sada već tradicionalno prijateljstvo koje NIS neguje sa lokalnim zajednicama rezultiralo je realizacijom više od 1000 projekata u oblastima javnog zdravlja i socijalne zaštite, obrazovanja i nauke, zaštite životne sredine, kulture i sporta.

   „Zajednici zajedno” realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

  „Zajednici zajedno” realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

  Ulaganje u ekologiju, obrazovanje i zdravlje – ključ uspeha

  Svesna značaja ulaganja u ekologiju i zaštitu životne sredine, kompanija NIS, u okviru programskog ciklusa „Zajednici zajedno” 2021. godine, bila je usmerena upravo na ovu oblast i poboljšanje ekološke slike partnerskih gradova i opština. Ovaj ciklus realizovan je tokom prošle godine u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, u okviru koga je podržano 29 projekata. Cilj podrške bilo je unapređenje energetske i ekološke infrastrukture obrazovnih, zdravstvenih, sportskih i kulturnih ustanova, čiji su objekti dobili novu stolariju, sisteme grejanja na ekološki prihvatljivije energente, LED osvetljenje i drugu opremu kojom se smanjuju toplotni gubici i ostvaruju značajne uštede energije.

  Takođe, u ranijim ciklusima ovog programa podrška je pružena obrazovnom i zdravstvenom sistemu naše zemlje, koji su od vitalnog značaja za društvo u celini. Tako je u 2020. godini program „Zajednici zajedno” realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

  „Na taj način, u godini u kojoj je, usled proglašenja epidemije, veliki broj školaraca nastavu pratio na daljinu, kompanija NIS pružila je značajnu podršku da nastavnici iz 83 osnovne i srednje škole širom Srbije, zahvaljujući novoj IT opremi, unaprede kvalitet realizacije nastave i da istovremeno blizu 45.000 učenika ima bolje uslove za unapređenje digitalne pismenosti i savladavanje novih IT veština. Veliki broj kabineta i učionica potpuno je renoviran i opremljen digitalnim paketima, poput pametnih tabli, laptopova, računara i štampača, dok su u deo škola postavljeni savremeni sistemi video-nadzora, što je doprinelo većoj bezbednosti učenika i nastavnika, kao i efikasnijoj zaštiti školske imovine”, pojasnili su u ovoj kompaniji.

  žKompanija NIS podržala je rekonstrukciju i opremanje savremenom medicinskom opremom 20 zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije.

  Kompanija NIS podržala je rekonstrukciju i opremanje savremenom medicinskom opremom 20 zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije.

  Polazeći od činjenice da je javno zdravlje najvažniji resurs svake nacije, 2019. godine program „Zajednici zajedno” realizovan je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, u okviru kojeg je kompanija podržala rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje savremenom medicinskom opremom 20 zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije.

  Nabavljeni su novi ultrazvučni aparati i stomatološke stolice sa pratećom opremom, preko 50 komada razne medicinske opreme, poput EKG aparata, aspiratora, inhalatora i druge neophodne opreme, što je značajno unapredilo kvalitet zdravstvene usluge koju pacijenti dobijaju.

  Takođe, kako bi svi pacijenti bili pregledani ili prevezeni u nadležne ustanove u optimalnom roku, obezbeđeno je i 14 sanitetskih i patronažnih vozila.

  U skladu sa nacionalnim prioritetom, kompanija NIS je i ove godine opredelila sredstva u iznosu od milion evra, koja će usmeriti u unapređenje reproduktivnog zdravlja i opremanje ustanova zdravstvene zaštite specijalizovanom medicinskom opremom, čime kompanija želi da dâ svoj doprinos povećanju nataliteta u Srbiji i rađanju generacija koje će činiti novu „Budućnost na delu”.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE