Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eurobank Direktna CSR

  CSR je stub poslovne strategije Eurobank Direktne

  Gotovo dve decenije, koliko posluje u Srbiji, Eurobank Direktna u fokusu ima projekte usmerene ka svim stejkholderima, klijentima, zaposlenima i partnerima, a posebnu pažnju posvećuje podršci najosetljivijim društvenim grupama.

  Društveno odgovorno poslovanje predstavlja integralni deo strategije Eurobank Direktne i izuzetno je važan segment svih njenih poslovnih aktivnosti. U izazovnim vremenima Eurobank Direktna snažno podržava lokalne zajednice kroz samostalne projekte i učešće u inicijativama svojih partnera, te kontinuirano ulaže u oblasti kao što su zdravstvo, edukacija, ekologija, kultura i jednakost. Koliko je ovaj segment poslovanja važan, govori i činjenica da je u ove oblasti od 2003. godine investirano više od 4,8 miliona evra kroz pažljivo osmišljene programe podrške zajednici.

  Kao potvrda za trud koji ulaže u ovaj sektor, Eurobank Direktna je dobila brojne nagrade, sertifikate i priznanja, što ukazuje na njeno poslovanje u skladu sa najvišim svetskim standardima korporativne društvene odgovornosti.

  Projekat „Škola kao nacrtana za vas” realizuje se zahvaljujući MasterCard kreditnoj kartici „Eurobank Direktna Veliko srce”. Svaki put kada klijenti izvrše uplatu ovom karticom ili podignu novac na bankomatu, banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u ovaj projekat. Sredstva su namenjena za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta u srednjim školama širom Srbije.

  Kontinuiranim korišćenjem kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce” zajedno doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

  Projekat "Škola kao nacrtana za vas"

  Projekat „Škola kao nacrtana za vas“

  U okviru ovog samostalnog projekta Eurobank Direktne, koji se sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

  od 2018. godine, opremljeno je deset računarskih kabineta u osam gradova Srbije, za šta je izdvojeno više od 8,7 miliona dinara. Osnovna ideja projekta je da učenici srednjih ekonomskih škola širom Srbije dobiju što kvalitetnije uslove za učenje, a nastavnici bolje uslove za rad.

  Eurobank Direktna je sa donacijama u okviru projekta „Škola kao nacrtana za vas” nastavila uprkos pandemiji koronavirusa, a projekat je dodatno dobio na značaju, s obzirom na to da je i obrazovanje tokom pandemije moralo da bude prilagođeno novonastaloj situaciji. Od ove godine projekat je dodatno obogaćen kroz saradnju sa izdavačkom kućom Laguna i gostovanjem eminentnih pisaca, kao i saradnjom sa muzejom „Dom Jevrema Grujića”, sa kojim Eurobank Direktna organizuje putujuće izložbe, koje uključuju virtuelni obilazak muzeja, kustoska predavanja i radionice za učenike srednjih škola u kojima se realizuju donacije.

  Tako je u Boru, povodom desete, jubilarne donacije banke, gost bio Vanja Bulić, istaknuti novinar i književnik, koji je đacima srednje Ekonomsko-trgovinske škole održao inspirativno predavanje o pisanju, čitanju i značaju književnosti za razvoj pojedinca. Sa ciljem da đacima omogući dostupnost kulturnih sadržaja i muzejskih postavki koje nisu uobičajene u njihovim gradovima. Banka je, u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića”, Muzejom istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pokrenula edukativni program „Putujući muzej”, koji školama širom Srbije nudi putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu, a kroz praktičan rad i radionice srednjoškolcima približava različite umetničke veštine. Kroz predavanje kustosa i virtuelnu izložbu đaci su imali priliku da se upoznaju sa vrednim eksponatima iz različitih perioda srpske istorije i nauče veliki broj zanimljivosti i značajnih informacija o našoj kulturi.

  Sat za našu planetu

  Sat za našu planetu

  Ekologija kao prioritet

  I ove godine Eurobank Direktna je podržala globalnu ekološku inicijativu „Sat za našu planetu” isključivanjem svetla na sat vremena u svojim poslovnim zgradama. Banka tradicionalno podržava ovaj globalni poziv na akciju u kojoj milioni ljudi širom sveta gase svetla na sat vremena i tako na jednostavan način šire svest o značaju očuvanja prirode i uštede energije. Zaštita životne sredine je jedna od ključnih oblasti korporativne društvene odgovornosti i održivog razvoja Eurobank Direktne, koja nastoji da sprovođenjem odgovornih praksi i mera smanji negativan uticaj na životnu sredinu. Potvrda za to je i činjenica da je centrala ove banke u Beogradu jedna od retkih poslovnih zgrada koja nosi epitet „pametne zgrade”, jer je izgrađena po najsavremenijim ekološkim standardima.

  „Spasimo hranu, spasimo humanost”

  U Srbiji se baci preko dva miliona kilograma hrane dnevno, iako gotovo pola miliona naših sugrađana nije u mogućnosti da zadovolji svoje osnovne životne potrebe.

  Spasimo hranu spasimo humanost

  Spasimo hranu spasimo humanost

  Želeći da doprinese rešavanju ovog problema i podigne svest javnosti o značaju borbe protiv gladi, Eurobank Direktna se priključila inicijativi „Spasimo hranu, spasimo humanost”, koju je pokrenula Koalicija za dobročinstvo. Na samom početku kampanje banka je ustupila medijski prostor i promovisala inicijativu na svojim društvenim mrežama, a posebno je značajno to što je oslobodila bankarskih provizija sve uplate koje idu na namenski račun otvoren povodom Nacionalnog dana davanja za sve donacije građana i kompanija koje su namenjene za kupovinu paketa osnovnih životnih namirnica za najugroženije građane u udaljenim i ugroženim područjima. Za poseban doprinos kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost” Eurobank Direktna je nagrađena plaketom od strane Srpskog filantropskog foruma.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE