Kompanija Meridian jednim potezom oduševila sve zdravstvene radnike u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Meridian jednim potezom oduševila sve zdravstvene radnike u Srbiji

  U znak najdublje zahvalnosti za sve što već mesecima čine za naše najugroženije sugrađane, zaposleni u kompaniji Meridian iznenadili su osoblje kovid bolnice u Batajnici i, uz prigodne donacije i ketering, organizovali obeležavanje prvog rođendana ove ustanove u vanrednom režimu rada

  U danima za nama situacija u kovid bolnici u Batajnici nešto je stabilnija, ali i dalje ima pacijenata u teškom stanju, kao i onih koji u takvom stanju svakodnevno dolaze. Ovaj svojevrsni hram borbe protiv korone, koji je za godinu dana zbrinuo i spasao živote više od 11.000 pacijenata u veoma teškom stanju, početkom decembra obeležio je godinu dana rada.

  Kompanija Meridianbet – koja, otkako je zabeležen prvi slučaj zaraženog od koronavirusa, pre više od 18 meseci, nije stala sa kampanjama donacija u Srbiji, regionu i svetu – ponovo je opravdala epitet najvećeg i najistrajnijeg humanitarca u ovom delu Evrope, i to ne samo iz redova industrije u kojoj posluje.

  U znak najdublje zahvalnosti za sve što već mesecima čine za naše najugroženije sugrađane, zaposleni u ovoj kompaniji iznenadili su osoblje kovid bolnice u Batajnici i, uz prigodne donacije i ketering, organizovali obeležavanje prvog rođendana ove ustanove u vanrednom režimu rada.

  ‒ Godina na izmaku bila je izuzetno teška i izazovna za čitavo društvo, a pogotovo za sve zdravstvene radnike koji mesecima rade praktično bez pauze s ciljem očuvanja zdravstvenog sistema naše zemlje. Oni su naši heroji, ali je i herojima ponekad potrebna podrška, koju su upravo dobili od kompanije Meridian. Iskoristila bih priliku da u svoje ime, kao i u ime svih svojih kolega iz bolnice u Batajnici, zahvalim kompaniji Meridian na bezrezervnoj podršci kako u ovom momentu tako i u prethodnom periodu. S razlogom su danas sa nama i hvala im na tome. Iako borba sa koronavirusom još uvek nije gotova, ovo je dobar povod da najavimo lepše dane za čitavo naše društvo – reči su prof. dr Tatjane Adžić Vukićević, direktorke kovid bolnice u Batajnici.

  Meridianbet, najveće ime regiona u industriji zabave i igara na sreću, redefinisao je pojam društvene odgovornosti i brige prema zajednici doniravši od početka pandemije više od dva miliona evra – kroz direktnu novčanu pomoć, respiratore i drugu medicinsku opremu, krevete za intenzivnu negu, tehničke uređaje za bolničke sobe itd.

  Tokom epidemije ova kompanija je nastavila i druge redovne akcije pomoći zdravstvenom sistemu zemlje: donacije u vidu potrepština organizacijama Crvenog krsta, centrima za transfuziju krvi, gerontološkim centrima i drugim zdravstvenim centrima, kao što su Institut za majku i dete, Klinički centar „Dragiša Mišović”, Klinika za infektivne bolesti, Centar za palijativnu negu „BELHospice”.

  Tokom velike zdravstvene krize nije se stalo ni sa redovnim aktivnostima podrške sportskim, kulturnim i naučnim udruženjima – donacije sportske opreme amaterskim klubovima, savezima i sportskim udruženjima, pomoć kulturnim ustanovama i stipendije najboljim studentima i darovitim pojedincima, udruženjima za zaštitu životinja, kampanja za podizanje svesti o nasilju nad ženama…

  Meseci za nama puni su iskušenja – zato i primer Meridiana podseća na to da je globalna solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. To priznaju i najveća imena domaće, regionalne i svetske poslovne zajednice.


  PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE – U SRBIJI I SVETU

  Više od godinu dana Meridianbet aktivno učestvuje u kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF-ovog programa podrške imunizaciji stanovništva Indije.

  Kompanijske prostorije ovog koncerna u više navrata adaptirane su u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Takođe, ovaj brend svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE