Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija LG omogućila povezivanje uređaja različitih brendova putem LG ThinQ

  Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je prvu komercijalnu primenu HCA specifikacije 1.0 Alijanse za povezivanje kućnih aparata, koja omogućava povezivanje uređaja različitih brendova preko LG ThinQ™ platforme za pametan dom. Do kraja ove godine, potrošači će moći da kontrolišu uređaje različitih brendova, kao što su Samsung i Vestel, pomoću intuitivne ThinQ aplikacije, koja pruža besprekornu međusobnu povezanost za pametniji i praktičniji dom.

  Čvrsto posvećena inovacijama u korisničkom iskustvu, kompanija LG se udružila sa drugim kompanijama, kako bi na vodećim tržištima, koja uključuju Južnu Koreju, Sjedinjene Države i Evropu, omogućila kompatibilnost među brendovima i elegantno i jednostavno povezivanje. Partnerstvo će u početku pokrivati glavne kategorije proizvoda kao što su mašine za pranje i sušenje veša i mašine za pranje sudova, a kasnije će se postepeno proširiti i na druge vrste uređaja.

  Široko usvajanje HCA Specifikacije 1.0 omogućava praćenje i kontrolu kućnih aparata i prečišćivača vazduha različitih brendova putem jedne aplikacije. Korisnici samo treba da registruju svoje kompatibilne proizvode na ThinQ aplikaciju i odmah će moći da uživaju u jednostavnosti kontrole različitih uređaja na jednom mestu, što će im takođe znatno uštedeti vreme. Primera radi, korisnici koji imaju LG mašinu za pranje veša i Samsung mašinu za pranje sudova više neće morati da se prebacuju između aplikacija svakog od proizvođača da bi podesili željeni ciklus pranja.

  Povezivanjem više različitih brendova ostvarena je vizija besprekornog korisničkog iskustva u pametnom domaćinstvu kojoj teži Alijansa za povezivanje kućnih aparata (HCA). Ova organizacija okuplja veliki broj proizvođača rešenja za pametno domaćinstvo i ima cilj da obezbedi interoperabilnost između platformi svojih članica, koja se bazira na CLOUD servisu. Kao članica odbora Alijanse, kompanija LG tesno sarađuje sa drugim proizvođačima uređaja, uključujući Samsung i Vestel, kako bi podstakao usvajanje HCA specifikacije 1.0, sa krajnjim ciljem unapređenja korisničkog iskustva.

  Posvećena širenju ekosistema pametnog domaćinstva, kompanija LG takođe aktivno podržava rad Saveza za standarde povezivanja (CSA), globalne organizacije koja radi na razvoju otvorenih komunikacionih protokola za pametne kućne uređaje. LG je doprineo razvoju i standardizaciji Matter protokola, IoT komunikacionog standarda zasnovanog na Internet protokolu koji vodi CSA.

  „LG ThinQ omogućava besprekorno povezan ekosistem kućnih aparata koji će korisnicima širom sveta pružiti novo iskustvo pametnog doma. Kompanija LG će nastaviti da širi kompatibilnost između ThinQ i platformi za pametan dom drugih članica HCA.“ rekao je Jung Ki-hyun, izvršni potpredsednik i šef poslovnog centra za platforme.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Kompanija LG

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE