Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je Ivan Leposavić, novi izvršni direktor Beogradske berze?

  Nakon 22 godine rada na Beogradskoj berzi, od kojih osam godina na mestu direktora Berze, Siniša Krneta se povlači sa čela ove institucije, a Nadzorni odbor je na tu funkciju imenovao je Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije, saopštio je belex.rs.

  On će, po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, dužnost izvršnog direktora Berze preuzeti od 1. septembra.

  „Svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru, gospodin Leposavić je započeo u jednoj od vodećih privatnih investicionih kompanija u regionu Jugoistocne Evrope – EKI Investment Group, u kojoj je bio angažovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine. Svoju karijeru nastavlja u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke u kojoj je punih jedanaest godina uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca na projektima vrednim više milijardi USD u preko 20 zemalja Evrope i Centralne Azije“, navodi se u saopštenju i dodaje:

  „Sa visokim prosečnim ocenama i u rekordnom roku diplomirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu 2012. godine i magistrira na odseku poslovne administracije – smer Strateški finansijski menadžment. Svoje školovanje nastavlja na prestižnim Univerzitetima u Americi, na kojima se usavršava na Harvard Kennedy School i Columbia Business School, gde se fokusirao na oblasti medjunarodnih finansija, infrastrukture, kao i na vrednosno investiranje („Value Investing“). Takođe, poseduje i CFA level 1 sertifikat“.

  Ivan Leposavić, Beogradska berza (BOJAN MARJANOVIĆ, Beogradska berza)

  Ističe se i da „imajući u vidu izuzetnu stručnost, međunarodno iskustvo i strateški menadžerski talenat Leposavića, Beogradska berza ostaje u sigurnim rukama i spremna je za dinamičnu i uspešnu budućnost“, prenosi N1.

  Dodaje se da preuzimajući poziciju izvršnog direktora, Ivan Leposavić pred Beogradsku berzu postavlja ambiciozne ciljeve, stremeći njenom daljem unapređivanju i osnaživanju kako u nacionalnim tako i internacionalnim okvirima.

  Odlazeći direktor g. Siniša Krneta profesionalnu karijeru na tržištima kapitala započeo je kao futures trader pre više od 25 godina, da bi 2001. godine prihvatio poziv da se pridruži rastućem timu Beogradske berze na kojoj je u hijerarhiji napredovao od pozicije rukovodioca odeljenja za trgovanje, preko direktora sektora poslovnih operacija do izvršnog direktora.

  „Vodio je i učestvovao u vođenju svih razvojnih projekata Beogradske berze, počevši od izgradnje prvog sistema za elektronsko trgovanje obveznicama, pa do poslednje verzije aktuelne berzanske platforme BelexFIX. Svoju dosadašnju profesionalnu karijeru je, ne štedeći se, u potpunosti posvetio ambiciji razvoja Beogradske berze i stavljanja tržišta kapitala u funkciju rasta srpske ekonomije“, piše u saopštenju.

  Navodi se i da je uz iniciranje i vođenje niza inovativnih projekata, izdao i monografiju „Portfolio teorija i strategije upravljanja portfoliom“.

  „Radom na Beogradskoj berzi stekao je i reputaciju berzanskog eksperta u zemlji i van nje, a koju je potvrdio kroz brojne uloge predavača i govornika na nacionalnim i međunarodnim stručnim konferencijama, uključujući i Svetski kongres berzi“, navodi belex.rs.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beogradska berza

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE