Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Hisense otvorila treću fabriku u Valjevu

  Korporacija Hisense u čijem sastavu od 2018. godine posluje Gorenje, otvorila je treću fabriku u Valjevu u koju je investirano 45 miliona evra. Najavljeno je značajno povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

  Sa najsevremenijom tehnologijom, korporacija Hisense planira godišnju proizvodnju od 750 hiljada rashladnih uređaja, najnovije generacije frižidera.

  Ukupna proizvodnja i broj zaposlenih u sve tri fabrike u Valjevu do 2025. godine dostići će 1,7 miliona aparata i blizu 3.000 radnika.

  Gorenje postaje centar proizvodnje programa rashladne tehnike poznate multinacionalne korporacije Hisense.

  Za 17 godina poslovanja u Valjevu je proizvedeno više od 10 miliona rashladnih uređaja. Hisense-Gorenje izvozi više od 90 odsto proizvodnje i među najvećim je izvoznicima u Srbiji.

  „Sa novim kapacitetima u Valjevu, Srbija je među najvećim svetskim proizvođačima frižidera. U okviru nove treće fabrike, koja je površine 35 hiljada kvadratnih metara, urađen je i moderan restoran za ishranu zaposlenih, koji je za menadžment i sindikat Gorenja, primer dobre saradnje na unapređenju radnih uslova.“

  U Valjevu će čak 1.000 novih zaposlenih uskoro postati deo naše Hisense porodice, čime će broj zaposlenih u Valjevu porasti na 2.750, u Evropi na više od 10 hiljada i na više od 100 hiljada zaposlenih širom sveta, rekao je predsednik Hisense Evropa Hanson Han.

  Otvaranju je prisustvovala premijerka Ana Brnabić koja je tom prilikom rekla da zahvaljujući auto-putu Miloš Veliki i brzoj saobraćajnici, a onda i obilaznici koja će spojiti privrednu zonu, neće postojati razlog zašto neko ko živi u Beogradu ne može da dođe da radi u Valjevu.

  Izvor: RTS

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE