Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija EY tradicionalno dodeljuje prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™

  Revizorsko – konsultantska kompanija EY tradicionalno dodeljuje nagradu najuspešnijem preduzetniku u Republici Srbiji. U trci za nagradu EY Preduzetnik godine™ ove godine učestvuje 35 preduzetnika ispred 28 kompanija koje posluju u 14 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 2.700 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od ukupno 209 miliona evra.

  Na današnjoj konferenciji za medije revizorsko-konsultantska kompanija EY najavila je jedanaesti izbor za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™. Kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva. Čak 290 domaćih preduzetnika koji su se za ovo priznanje takmičili prethodnih godina zapošljavaju preko 27.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od neverovatne 2.2 milijarde evra.

  Pored toga, na konferenciji su predstavljeni i ključni rezultati studije „EY Preduzetnički barometar“, koje je kompanija EY sprovela među 100 brzorastućih preduzetnika u Srbiji uz podršku Ministarstva privrede. Studija „EY Preduzetnički barometar“, predstavlja sedmu po redu studiju koja je zasnovana na ocenama najuspešnijih domaćih preduzetnika o poslovnoj klimi i mogućnostima za razvoj poslovanja u Srbiji, posebno tokom uticaja krize koju je izazvala pandemija virusa COVID-19, kao i svi geopolitički izazovi sa kojima su se anketirane kompanije susrele.

  Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu

  Svaka nova poslovna godina donosi neka drugačija saznanja i stremljenja – ono što se ne menja je neizmerni ponos svih nas u kompaniji EY jer sa svakom godinom upoznajemo sve veći broj novih kandidata koji učestvuju u Programu EY Preduzetnik godine, čime ukazujemo na impresivan broj zapanjujuće uspešnih i inovativnih kompanija u Srbiji. Do sada smo izbliza upoznali poslovanje preko 250 izuzetnih kompanija ispred kojih nas je 290 kandidata u proteklih jedanaest godina upoznalo sa njihovim načinom poslovanja, kompanijskim stremljenjima i rešenjima, kao i doprinosima industrijama u kojima posluju, kod nas i u inostranstvu. Od svog osnivanja Program EY Preduzetnik godine daje jasniji uvid u celokupno preduzetničko poslovanje i uz kandidate koji su učestvovali u ovom programu iznova smo imali priliku da se divimo njihovim idejama, agilnim rešenjima i nepokolebljivosti koja ih je i dovela do neverovatnih uspeha, rekao je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

   

   

   

  Raiffeisen banka i ove godine je sponzor gala večeri, a mobility sponzor je Star Import.

  Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakao je da su naša srednja preduzeća dosta fleksibilna, što im omogućava da se brzo prilagode potrebama klijenata:

  Tu fleksibilnost prepoznaju i cene velike svetske kompanije i zahvaljujući tome naše firme imaju dosta poslova i uključuju se u dobavljačke lance velikih sistema. Cilj nam je da ohrabrimo i podržimo što više naših malih i srednjih preduzeća da budu dobavljači, jer oni imaju kapacitete i sposobnosti za to”, naglasio je Čadež. Podsetio je da u martu u PKS počinje sa radom Help desk koji će našim kompanijama koje posluju sa Nemačkom pomoći da se što bolje prilagode tamošnjem zakonu o dobavljačima, ali i drugim rigoroznim propisima i standardima u EU. Čadež je ukazao na neophodnost procesa digitalizacije u svim segmentima poslovanja od mikro firmi do velikih preduzeća i dodao da je kroz programe podrške Centra za digitalnu transformaciju PKS prošlo više od 3000 MSP. Pozvao je kompanije da se i dalje uključuju u ove programe i najavio da će u maju biti pokrenut novi Inovation desk u okviru Centra koji će spajati naše IT stručnjake sa velikim kompanijama!

  Još 2020. godine, Ministarstvo privede prepoznalo je značaj podrške sektoru MSP za investicije u solarne elektrane i panele. Uz prošlogodišnji eksponencijalni rast tražnje za program sufinansiranja ovih investicija, Ministarstvo privrede nastavlja da pomaže malim i srednjim preduzećima. Za sve programe podršci MSP, ove godine odvojeno je 1,9 milijardi dinara za bespovratni deo. Svi programi podrške, kako programi Ministarstva Privrede tako i drugih institucija, dostupni su na sajtu preduzetnistvo.gov.rs, rekla je Katarina Obradović-Jovanović, Pomoćnik Ministra, Sektor za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

  Pored toga podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis&Finansije i poslovni portal eKapija.

  Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 23. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2023. godine. Više informacija o ovogodišnjim kandidatima programa EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: EY

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE