Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija EY jubilarni, deseti put, započinje potragu za Preduzetnikom godine

  Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) desetu godinu zaredom otvorila je konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2021. godine.

  U februaru 2022. godine biće održana ceremonija proglašenja pobednika, a kao i do sada, pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu naredne godine.

  Internacionalna nagrada EY Preduzetnik godine postoji 35 godina, a u Srbiji ove godine program slavi svoj značajan jubilej.

  Od svog osnivanja, program EY preduzetnik godine daje precizniji uvid u preduzetničko poslovanje, sa svim njegovim pozitivnim i negativnim stranama. Pored toga, izoštrava sliku trenutne preduzetničke scene kod nas, ali i u svetu, i preciznim statistikama nas upoznaje sa podacima koji su za divljenje – do sada je ovim programom u Srbiji obuhvaćeno 200 kompanija, koje su zajedno u 2020. godini, uprkos pandemiji virusa COVID-19, ostvarili 5% veće poslovne prihode u odnosu na 2019. godinu. Poslovna dobit je povećana za 12% a broj zaposlenih za 9%. Ako se statistike stave u kontekst pandemije dobiju se iznosi koji govore mnogo o razvoju preduzetništva i njegovoj neospornoj ulozi u privredi u Srbiji.

  Osnovna vodilja kompanije EY na globalnom nivou podrazumeva stvaranje boljeg poslovnog okruženja. Unapređenje preduzetničkog poslovanja treba da bude rezultat dobre analize, planiranja, i pre svega svesti o važnosti preduzetništva. Mala i srednja preduzeća predstavljaju izuzetno važnu kariku svake stabilne ekonomije, pa ne čudi ni podatak da brojne akademske studije ukazuju na važnost razvoja preduzetništva i preduzetnika sa jakim liderskim osobinama kao pojedinca. Biti preduzetnik u Srbiji, ali i u svetu, zapravo je izuzetno težak posao, a put ka uspehu uglavnom je pun prepreka koje treba da se savladaju. Naše tržište može da iznedri veliki broj uspešnih, brzorastućih kompanija, a ovaj program pokazatelj je da se veliki potencijal rasta privrede Republike Srbije nalazi upravo u preduzetničkom duhu koji za nacionalnu ekonomiju može predstavljati nepresušan izvor inspiracija i ideja. O pobedniku programa EY Preduzetnik 2021. godine odlučivaće nezavisni žiri u kojem nema predstavnika kompanije EY, a sastavljen je od samih preduzetnika.

  U godini jubileja, kompanija EY dodeliće i dodatno specijalno priznanje – EY Društveno odgovorni Preduzetnik godine za 2021. godinu, kao potkategoriju koja veliča pojedince koji su značaj lokalne zajednice u kojoj posluju stavili u fokus, naročito u doba nakon pojave pandemije virusa COVID-19 koji je značajno uticao na poslovanje sektora MSP u Srbiji.

  Ovaj program jedinstven je i po svojoj globalnoj svečanosti na kojoj, za titulu najuspješnijeg svetskog preduzetnika, konkurišu nacionalni pobednici. Među njima se već decenuju nalaze i domaći preduzetnici. Od 2012. godine, kada je ovaj program osnovan u našoj zemlji u Monte Karlu, predstavljali su nas najuspešniji domaći preduzetnici, a među njima su: Zoran i Nikola Anđelković ispred kompanije „Anđelković-Al“, Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije „Laguna“, Radovan Milojević, kompanija „Stublina“… Nezavisni žiri svake godine nalazi se pred izazovnim zadatkom da u moru nezaustavljivih preduzetnika i njihovih fantastičnih biznisa, proglasi samo jednog pobednika.

  Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

  Na web-sajtu kompanije EY nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga, prijave su moguće i online na linku https://eoy.ey.com/  putem kog je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE