Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija CTP izlazi na berzu, želi da prikupi do MILIJARDU EUR

  Kompanija CTP,  vodeća evropska vertikalno integrisana kompanija za razvoj logističkih nekretnina, najavljuje svoju nameru o inicijalnoj ponudi akcija i zahtev za prijem na listing i u trgovanje akcijama na Euronext Amsterdam tržištu, regulisanom tržištu berze Euronext Amsterdam N.V.

  CTP se nalazi u prvih pet evropskih kompanija za logističke nekretnine, i najveća je kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja se bavi vlasništvom i razvojem logističkih nekretnina prema veličini bruto raspoloživih površina za iznajmljivanje (gross lettable area – „GLA”). Nakon 22 godine preduzetničkog uspeha koji je baziran na snažnom i profitabilnom organskom rastu, kompanija je sada spremna za sledeći korak u svom razvoju, navodi se u saopštenju kompanije.

  U skladu sa strateškom preorijentacijom u strategiji finansiranja Grupe, CTP se 2020. godine uključila na međunarodno tržište obveznica. CTP je uspešno emitovala svoje prve Zelene obveznice u vrednosti od 650 miliona evra u oktobru 2020. godine, a potom i još dve zelene obveznice pod povoljnim uslovima, čime je ukupna vrednost emisija do danas dostigla nivo od više od 1,5 milijardi evra. Nakon uspešnog dobijanja investicionih ocena na tržištu duga, CTP sada planira izlazak na tržište akcija kako bi finansirala svoj kontinuirani rast.

  Razlog za planiranu ponudu je omogućavanje ubrzavanja strategije rasta CTP kroz finansiranje razvojnih projekata i građevinskih aktivnosti Grupe, selektivnu akviziciju nekretnina i otplatu duga.

  Ponuda je namenjena institucionalnim investitorima i očekuje se da obuhvati primarnu ponudu novo-emitovanih akcija kojima će biti prikupljeno između 800 miliona i jedne milijarde evra u bruto iznosu, uključujući i opciju naknadne distribucije sekundarno emitovanih akcija („over-allotment”). Očekuje se da će ponuda biti realizovana narednih nedelja, u zavisnosti od uslova na tržištu i drugih relevantnih okolnosti.

  CTP je najbrže rastuća kompanija za razvoj logističkih nekretnina u Srbiji, sa vodećim i rastućim učešćem na tržištima Češke, Rumunije, Mađarske i Slovačke, i rastom na tržištima Austrije, Poljske i Bugarske.

  Izvor: BIZLife

  Foto: CTP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE