Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vrtić

  Kolektivni ugovor za 9.000 vaspitača

  Kolektivni ugovor za oko 9.000 zaposlenih u predškolskim ustanovama Grada Beograda produžen je na još godinu dana i njegove odredbe važiće do juna 2023. godine, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.predsko

  „Ovo su odredbe koje smo sa sindikatima usaglasili 2019. godine, oni su njima zadovoljni i dogovoreno je da se njegovo važenje produži. Kolektivni ugovor je dobar, orijentisan je ka zaštiti zaposlenih, podsticajima i podršci i obuhvata daleko širi spektar pomoći u odnosu na republički“, rekao je Gak, navodi se u saopštenju gradske uprave.

  Kako je objasnio, ugovorom su obezbeđeni sistematski zdravstveni pregledi svih zaposlenih ali i solidarna novčana pomoć u slučaju težih bolesti i smrtnih slučajeva u porodici, novčana podrška za rođenje dece, materijalna pomoć onima kojima je to potrebno i slično.

  „Ugovor predviđa i jubilarne nagrade za 40 godina rada u predškolstvu, ali i novogodišnje paketiće za decu zaposlenih i novčanu novogodišnju i osmomartovsku čestitku za zaposlene.“
  Takođe, svi zaposleni u našim ustanovama, pokriveni su i osiguranjem od posledica nesrećnog slučaja ili nezgode 24 časa, ne samo tokom radnog vremena, rekao je Gak.

  Grad Beograd ima 17 predškolskih ustanova sa više od 300 vrtića u koje ide oko 58.000 dece.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE