IT gigant otvorio regionalni centar u Kragujevcu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IT gigant otvorio regionalni centar u Kragujevcu

  U Državnom data centru potpisan je komercijalni ugovor sa korporacijom Oracle koja je investirala u otvaranje prvog regionalnog centra u jugoistočnoj Evropi i IT infrastrukturu za pružanje IT usluga u različitim sektorima.

  Ugovor su potpisali potpredsednik za klaud tehnologije i regionalni direktor za severnu i istočnu Evropu korporacije Oracle Kenet Johansen i direktor Data Cloud Tehnology Danilo Savić.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je novinarima, nakon potpisivanja ugovora, da je ovaj događaj “mala kruna uspeha naše digitalizacije”.

  Ona je navela da je Srbija u prva dva meseca ove godine zabeležila “istorijski rekordan izvoz usluga” iz našeg informacionog i komunikacionog sektora.

  “U prva dva meseca, januara i februar, ukupan izvoz je bio 347 miliona evra. Prošla godina, kada smo izvezli ukupno usluga iz IKT sektora, milijardu i 860 miliona, bila je rekordna”, rekla je Brnabić.

  Prva da meseca ove godine su čak 42,7 odsto bolja nego ta dva meseca 2021. godine. Brnabić je ocenila da to govori koliko brzo Srbija napreduje i koliki je još potencijal za rast.

  Jovanović: Prva investicija u ovom delu Evrope

  Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović je rekao da se investicija Oracle meri u desetinama miliona evra i da je to prva takva investicija te kompanije u ovom delu Evrope i prva van EU.

  “Globalni IT gigant doneo je odluku da u Srbiji investira u uspostavljanje regionalnog Oracle javnog klauda tj. IT softverske i hardverske infrastrukture za pružanje sofisticiranih komercijalnih IT usluga u različitim sektorima, zdravstva, prodaje, bankarstva”, naveo je Jovanović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE