Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je kandidat za novog direktora EPS-a?

  I dok nadležni ulazuju da već imamo novog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) koji će uspostaviti stabilan  elektroenergetski sistem i da će on biti izabran za dva dana, javnost je ostala uskraćena za odgovor o kome je reč.

  Pre nekoliko dana, jedan od vodećih sindikalaca u EPS Milan Đorđević otkrio je da je kandidat za novog direktora Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević, aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije.

  „Prema informacijama koje imam, Miroslav Tomašević je jedini kandidat za imenovanje na funkciju direktora EPS-a. Reč je o dobrom inženjeru, koji se razume u svoj posao, dugo je već u preduzeću i ima sve kvalifikacije da se nađe na toj poziciji“, rekao je Đorđević za list „Danas“.

  Mihajlović tvrdi: „sjajan inženjer, ali ne znam da je kandidat“

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je tada da je on „sjajan inženjer“ sa kojim se sada zajednički radi i održava stabilnost sistema, ali ne zna da li je kandidat za direktora.

  Kako su preneli mediji, Tomašević je bio jedan od devet kandidata na konkursu za direktora EPS 2017. godine, a svojevremeno je bio i direktor za unapređenje sistema u TENT-u.

  „Drago mi je da imamo novog direktora“

  Mihajlović je međutim, jutros gostujući na TV Hepi rekla da joj je drago „da imamo novog direktora“ koji će uspostaviti stabilan visokoprofitabilan elektroenergetski sistem“ ne otkrivši više detalja o kome je reč.

  Ocenila je i da će trebati nekoliko godina da se stabilizuje sistem u rudarskom basenu „Kolubara“.

  Milorad Grčić juče je dao neopozivu ostavku i u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić naveo da će  ministarka Mihajlović, ako ostane na toj funkciji, odvesti elektroenergetski sistem u propast.

  „Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osudjen na smrtnu kaznu, na potpunu propast“, naveo je Grčić.

  On je naveo I da Mihajlović “radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države”.

  Vučić najavio izbor v.d. direktora EPS-a za dva dana

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć na RTS da se sada uvozi oko 13-13,5 odsto od ukupno potrošene količine struje i da će za dva dana biti izabran novi vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS).

  Vučić je od 17. decembra, nekoliko dana posle havarije na TENT-u, umesto Grčića kome je mandat v. d. direktora istekao pre četiri godine, izjavljivao više puta da se može smatrati da je Grčić dao ostavku, a da će se ona realizovati kad se „sistem stabilizuje“.

  Na pitanje kako ocenjuje to što je v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić, koji je dao ostavku, optužio ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović da će odvesti elektroenergetski sistem u propast, Vučić je rekao da to smatra „tragedijom unutar vlasti“, a da on samo želi da se bolje radi.

  „On verovatno smatra da je ona kriva za njegov odlazak, a ona da je nedovoljno stručan“, rekao je Vučić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE