Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je Anđelka Atanasković, nova ministarka privrede?

  Nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj se raspravljalo o sastavu nove Vlade, predsednica Vlade Ana Brnabić saopštila je ko će biti novi ministri u Vladi Srbije.

  U novoj Vladi biće ukupno 21 ministarstvo. Sedam ekonomskih resora, od kojih će četiri će predvoditi novi ministri – Tatjana Matić, Tomislav Momirović, Anđelka Atanasković i Darija Kisić Tepavčević.

  Ovo su njihove biografije:

  Tatjana Matić – ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija

  Rođena je 2. jula 1972. godine u Beogradu gde je završila i osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje profesora srpskog jezika i književnosti.

  Od decembra 2001. do septembra 2002. godine bila je na poziciji marketing menadžera kompanije “William Grants – MPS Group” u Beogradu. U periodu od februara do novembra 2001. godine, bila je pomoćnica direktora kompanije “Panasonic” u Srbiji.

  U februaru 2014. izabrana za potpredsednicu SDPS-a.

  screenshot

  Od 2002-2004. godine, obavljala je funkciju pomoćnice šefa kabineta potpredsednika Vlade Republike Srbije i Koordinacionog centra SRJ i RS za Kosovo i Metohiju. Od 2005. do 2007. godine bila je direktorka Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, gde je bila nadležna za upravljanje i koordinaciju rada službe.

  U periodu od 2007. do 2012. godine obavljala je funkciju sekretara Ministarstva rada i socijalne politike. Istovremeno, bila je nadležna za programe pomoći /SPO/ kao IPA službenik. Pored podrške ministru u rukovođenju ljudskim, finansijskim i drugim resursima, koordinirala je rad internih jedinica Ministarstva rada i socijalne politike.

  Bila je članica Zajedničkog tela za pripremu Okvira za strateško usklađivanje i Projektne grupe za izradu Akcionog plana za sprovođenje reforme državne uprave u Republici Srbiji za period 2009. do 2012. godine.

  Jula 2012. godine postavljena je za Državnu sekretarku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

  Tomislav Momirović – ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

  Tomislav Momirović rođen 17.10.1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2007. godine zaposlen u preduzeću Mona d.o.o. na mestu savetnika.

  Ubrzani razvoj hotelske delatnosti počinje 2011. godine, izdvajanjem kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Od osnivanja nove kompanije obavlja funkciju generalnog direktora firme Mona Hotel Management pod čijom upravom su tri hotela (hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima, hotel Argo u Beogradu) i jedan rezidencijalni objekat Vila Bella u Budvi.

  Mona

  Aktivni učesnik u poslovnom udruženju HORES, gde se od 2013. godine nalazi na poziciji predsednika skupštine HORES (Udruženje hotelijera i restoratera — Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede), a od 2009. do 2013. obavljao je funkciju predsednik UO HORES.

  Od 2016. godine stupa na poziciju predsednika kompanije Mona Hotel Management d.o.o. Nakon samo godinu dana započeta je izgradnja novog hotela na Dorćolu (Mona Plaza) čime je realizovana najveća investicija u istoriji kompanije.

  Anđelka Atanasković – ministarka privrede

  Rođena je 1958. u Trsteniku, gde je završila osnovnu školu i Tehničku školu. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odeljenje u Kraljevu, 1982. godine.

  Izborom Atanasković na poziciju ministra privrede, nova Vlada Srbije dobila je člana koji je ceo radni vek proveo u jednoj kompaniji.

  screenshot

  Odmah po diplomiranju Anđelka Atanasković zaposlila se u fabrici „Prva petoletka – namenska“, gde je jedno vreme bila direktor kontrole.

  Od 2014. godine obavlja funkciju generalnog direktora PPT ‘Namenska’ u Trsteniku gde, kako navodi, „osnažuje poslovnu politiku, unapređuje stručni kadar, nabavku novih mašina i opreme u procesu proizvodnje i proširuje inostrano tržište“.

  Proglašavana je za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope 2016. godine, Ženu godine u regionu, a pripala su joj brojna priznanja regionalnih i republičkih privrednih komora.

  Članica je Srpske napredne stranke od osnivanja 2008. godine.

  Darija Kisić Tepavčević – ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  Rođena 1975. u Sarajevu. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a doktorirala je na temu: „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom“.

  Beta

  U februaru 2002. izabrana je u zvanje asistenta pripravnika za predmet Epidemiologija na Medicinskom fakultetu. U zvanje asistenta izabrana je u maju 2007. godine, a u isto zvanje ponovo u junu 2010. godine. Krajem te godine predložena je za izbor u zvanje docenta. Trenutno je vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

  Zamenica je direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“.

  Siniša Mali i u novoj vladi biće ministar finansija, Branislav Nedimović biće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a Zorana Mihajlović biće na čelu ministarstva rudarstva i energetike.

  Tomislav Momirović, Maja Gojković… Ovo su MINISTRI u novoj vladi

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nenad

   Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija će biti osoba koja je po obrazovanju profesor srpskog jezika i književnosti, koja je bila angažovana po raznim ministarstvima i koordinacionim telima na različitim poslovima. Diplomirani pravnik koji je radio sve vreme u oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva dolazi nam na mesto ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, umesto da na to mesto dodje čovek od struke i renomea u toj oblasti. Ministarka privrede će biti osoba koja je ceo radni vek provela u jednoj firmi na rukovodećoj poziciji sa možda vidljivim rezultatima, ali da li su oni dovoljni da je kvalifikuju za takvu poziciju kao što je ministar privrede?A doktorica po obrazovanju, neizostavni i lepši deo tima borbe protiv COVID-a 19, umesto da bude na čelu Ministarstva zdravlja gde bi možda i imala neke rezultate, postavljaju je za ministarku rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja.A o ministrima unutrašnjih poslova i odbrane da ne govorim jer je suvišno bilo šta reći. Izbor je za svaku pohvalu i priliči banana republici, a ne ozbiljnim zemljama. Ali kada jedan čovek vodi zemlju i u sve se razume verovatno mu nisu potebni kvalitetni saradnici već poslušnici, poltroni, tapšači i klimači glavama , nažalost!!!

   • Slobodni Mislilac

    Мислим да су им ово ипак најбољи из њихових редова, нажалост... Свака част свима али за министра било ког ресора не би требало поставити некога ко није променио фирму цео свој радни век. Коју ширину таква особа може да има?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE