Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Klet o sporu sa Kavčićem: Nije gotovo, tek prvostepena presuda

  Izdavačka kuća Klet negirala je da je izgubila spor protiv profesora Aleka Kavčića za povredu poslovnog ugleda i navela da je u pitanju tek prvostepena presuda.

  Ta izdavačka kuća u saopštenju je istakla da je u postupku protiv Kavčića doneta prvostepena presuda koja je samo saopštena, a pisani otpravak će biti dostavljen naknadno.

  „Ovo je prvostepena presuda na koju imamo pravo žalbe, tako da je postupak još uvek u toku“, navela je izdavačka kuća Klet u saopštenju.

  Ta kuća je navela da je Fondacija „Alek Kavčić“ iznela u saopštenju niz neistina koje se tiču njihove tužbe protiv osnivača te fondacije, pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu po njenoj krivičnoj tužbi za narušavanje poslovnog ugleda.

  „Napominjemo da je predmet postupka isključivo to da li je okrivljeni (Kavčić) izvršio delo narušavanja poslovnog ugleda na našu štetu. Smatramo da jeste i nadamo se da će sud pravnosnažno okončati ovaj spor u skladu sa zakonom i zaštiti naša garantovana prava. Konačnu odluku će svakako doneti drugostepeni sud“, navodi se.

  U saopštenju se dodaje da su apsolutno netačni navodi da je prvostepenom presudom dokazano da je „javno oglašavanje izdavačke kuće Klet koruptivno delovanje“, kao i da ta kuća „ima dominantan položaj na tržištu“.

  „Ovo napominjemo, pre svega, jer je reč o netačnim tvrdnjama, ali i zbog toga što sud tako nešto nije utvrđivao, niti je to bio predmet dokazivanja u ovom krivičnom postupku“, dodaje se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE