Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ana brnabić, evropske kompanije

  „Sankcije Rusiji uslov svih uslova za ulazak u EU“

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je „uslov svih uslova“ za ulazak Srbije u Evropsku uniju uvođenje sankcija Rusiji.

  „Čini mi se da je uslov svih uslova uvođenje sankcija Rusiji i da nam bez toga EU neće otvarati nove klastere i poglavlja. Tu smo i za dijalog sa Prištinom, ali Priština nije“, rekla je Brnabić u Lebanu na predstavljanju prvih 100 dana vlade.

  Ona je kazala da o napretku Srbije govore i poslednja dva godišnja izveštaja Evropske komisije o napretku.

  „Dali smo veliki pomak usvajanjem seta pravosudnih zakona kojim ih usklađujemo sa promenama Ustava, ali da li ćemo videti konkretne rezultate umesto samo verbalnih pohvala, videćemo, ja ne verujem“, rekla je Brnabić.

  Upitana za planove u okviru inicijative Otvoreni Balkan, premijerka je kazala da tokom godine očekuje velike pomake u implementaciji dogovora o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

  „Posebno je važno da krenemo sa izdavanjem Open Balkan ID broja, za državljane sve tri zemlje kako bi sa tim karticama mogli nesmetano da putuju, da rade, da studiraju, da se leče i da borave u svakoj od te tri zemlje kao da su njihovi državljani“, rekla je premijerka.

  Ocenila je da je simbolički posebno važno što će na graničnim prelazima biti otvorene trake samo za državljane, automobile i kamione iz te tri zemlje.

  „Neće više biti apsolutno nikakvog čekanja. Tu će građani videti sve benefite inicijative“, kazala je Brnabić.

  Neoduševljeni Vučić: Možda ćemo uvesti sankcije Rusiji

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE