Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priroda

  Kinezi za godinu dana pošumili površinu četvrtine Srbije

  U Kini je u poslednjih 12 meseci pošumljeno i posađena je trava na 2,67 miliona hektara u okviru glavnog programa ozelenjavanja, pokazali su zvanični podaci.

  Nacionalna uprava za šumarstvo i travnjake saopštila je prošle nedelje da je u okviru Programa zaštite šumskih pojasa na području tri severa (TSFP) od juna 2023. počela izgradnja ukupno 56 projekata, uključujući projekte na dva peskovita područja, Hunšandake i Maovusu, prenosi Sinhua.

  Kina je među zemljama sa najvećom dezertifikacijom, a njene pustinje se uglavnom nalaze na severozapadu, severu i severoistoku Kine – što se naziva „tri severa“.

  TSFP, najveći svetski program pošumljavanja koji je pokrenut 1978. i koji bi trebalo da bude završen do 2050. godine, ima za cilj rehabilitaciju i ozelenjavanje zemljišta sklonog pustinjama i pustinjskih terena na području „tri-severa“.

  U junu 2023. Kina je predložila da se TSFP pretvori u potpuno funkcionalan i nesalomiv „zeleni Veliki zid“ i ekološku bezbednosnu barijeru u severnoj Kini.

  Administracija je saopštila da je pojačala političku podršku za program u proteklih 12 meseci, merama za organizovanje izdavanja specijalnih trezorskih obveznica, obezbeđenje posebnih subvencija, garantovanje korišćenja vode i poboljšanje finansijskih usluga.

  U budućnosti će se preduzeti solidniji napori da se osigura stabilno snabdevanje sadnicama i semenom trave, promoviše fotonaponska kontrola peska i drugi novi modeli i ojačaju inovacije u srodnim tehnologijama, navela je administracija.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE