Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kina osudila navode SZO da je korona virus možda procureo iz laboratorije

  Kina je ocenila kao politički motivisanu laž preporuku Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da se detaljnije istraži da li je korona virus procureo iz kineske laboratorije.

  Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Žao Liđian takođe je odbacio optužbe da Kina nije u potpunosti sarađivala sa SZO, rekavši da pozdravlja naučno zasnovanu istragu, ali je odbacio „političku manipulaciju“.

  Kina, koronavirus (BETA/AP)

  On je pozvao na istragu „veoma sumnjivih laboratorija kao što su Fort Detrik i Univerzitet Severne Karoline“ u SAD, za koje je Kina, ali bez dokaza, tvrdila da razvijaju korona virus kao kao biološko oružje.

  „Potpune laži“

  Teorija o curenju iz laboratorije je potpuna laž koju su izmislile antikineske snage u političke svrhe, što nema nikakve veze sa naukom“, rekao je Žao novinarima.

  Dodao je da je Kina dala veliki doprinos u praćenju virusa, podelivši najviše podataka i rezultata istraživanja.

  Grupa stručnjaka koju je sastavila SZO kako bi pomogla u istraživanju porekla pandemije korona virusa saopštila je juče da su potrebna dalja istraživanja kako bi se utvrdilo kako je korona virus nastao, među kojima je i detaljnija analiza mogućnosti da je to bio nesrećni slučaj u laboratoriji.

  korona

  Test na koronavirus

  Taj stav označava oštar preokret u odnosu na početnu procenu zdravstvene agencije UN-a o poreklu pandemije, kada je prošle godine zaključila da je „izuzetno malo verovatno“ da su se korona virusom zarazili ljudi u laboratorijama.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE