Karlsberg pokreće proizvodnju Zrenjaninskog piva, građani biraju ukus i etiketu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Karlsberg pokreće proizvodnju Zrenjaninskog piva, građani biraju ukus i etiketu

  Kompanija Karlsberg (Carlsberg) počeće u martu proizvodnju Zrenjaninskog piva, nekadašnjeg simbola Zrenjanina, a dva dinara od svake prodate flaše biće namenjena izgradnji kraft pivare u tom gradu.

  Projekat oživljavanja Zrenjaninskog piva, koje je pod tim imenom nekada proizvodila Zrenjaninska industrija piva, predstavili su danas u Gradskoj kući gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija Vladimir Vava.

  Kako je rečeno, zajednički projekat i saradnja grada Zrenjanina i kompanije Karlsberg Srbija na oživljavanju proizvodnje Zrenjaninskog piva omogućiće Zrenjanincima da ponovo imaju pivo koje će nositi eitketu sa imenom i simbolima njihovog grada.

  Pored vraćanja Zrenjanincima njihovog piva, saradnja ima za cilj i obnavljanje pivarske tradicije grada, tako što će dva dinara od svake prodate flaše novog piva biti izdvojena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu.

  Kako bi novo pivo bilo potpuno u skladu sa ukusom onih kojima je prvenstveno namenjeno, svi zainteresovani imaće priliku da glasaju za najbolji od tri ponuđena recepta piva i najlepši od tri dizajna etikete, a etiketa i recept sa najviše glasova građana Zrenjanina postaće novi zaštitni znak Zrenjaninskog piva.

  Generalni direktor Karlsberg Srbije Vladimir Vava rekao je da će u saradnji sa predstavnicima Grada Zrenjanina, realizovati projekat koji će u budućnosti imati širi društveni značaj budući da će ta kompanija od svake prodate boce izdvajati po dva dinara za podršku lokalnoj zajednici iz koje je brend potekao.

  “Prikupljena sredstva od prodaje Zrenjaninskog piva biće uložena u izgradnju kraft pivare na teritoriji Zrenjanina. Čvrsto verujemo da će kroz svega par godina, ova mala pivara, pored proizvodnje i novih radnih mesta, podstaći i razvoj lokalnog turizma i ugostiteljstva”, istakao je Vava.

  Testiranje tri predložena recepta i izbor nove etikete Zrenjaninskog piva održaće se do 7. februara ispred Gradske kuće na Trgu slobode, a mogu učestvovati svi građani Zrenjanina stariji od 18 godina. Zrenjaninsko pivo prodavaće se u povratnoj boci od 0.5 litara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE